Zoveel kostte het huwelijk van Lady Di en prins Charles

Back in the 80’s was het huwelijk van Lady Di en prins Charles het gesprek van het jaar. Een prachtig gedocumenteerd trouwfeestje waar de hele wereld van mee kon genieten. Een aantal dagen geleden heeft het Amerikaanse Telegraph naar buiten gebracht dat een tot nu toe onbekende serie foto’s werd aangeboden op een veilingsite.

 

De 14 kiekjes die geschoten zijn door Lord Lichfield in Buckingham Palace geven een klein kijkje achter de schermen tijdens het peperdure huwelijk, wat ons van de redactie aan het denken heeft gezet. Wat heeft dat extravagante knalfuifje nou eigenlijk daad werkelijk gekost? Toen we dit hoorde, lieve Glamourlanders begonnen onze oren te klapperen!

 

Trouwen doe je natuurlijk niet zomaar, als je blauw bloed hebt en met enige regelmaat in een koets met 12 paarden zit pak je het groots aan. Om te beginnen een trouwjurk. Di’s jurk had echte jaren ’80 powerschouders en was volledig bedekt met parels. De ellenlange sleep van maar liefst 8 meter was afgewerkt met ivoor en duizenden parels. Kosten van dit plaatje? Een kleine € 15.000,-.

 

Los van de jurk is het natuurlijk niet zomaar een stelletje dat in het huwelijks cruiseschip stapt. De beveiliging alleen al moest ruim € 575.000,- euro kosten en dan hebben we het nog niet eens over die 217 taarten waar ruim 14 weken aan voorbereiding in zat. Die 3500 gasten die aanwezig waren, waaronder natuurlijk een heleboel royals, schuif je geen zoute haring of bitterbal onder hun neus.

 

De uitkomst? Al met al heeft het feestje in euro’s zo een € 100 miljoen gekost. Mocht jij de alimentatie zat zijn en zin hebben in een nieuw liefdesfeestje, wees er dan zeker van dat het elke cent waard is. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om jou en je liefde, we kunnen niet allemaal prinsjes en prinsjes zijn. Agh, een beetje dan!