Zomerklaar: Zo kies je de juiste bikini voor jouw lichaam

De zomer komt er weer aan! Zoals ieder jaar betekent dit voor vele mensen de motivatie om de laatste winterkilo’s kwijt te raken. De zomerkleding mag weer de kast uit en met een beetje geluk kunnen we dit jaar naar het strand in onze bikini. Maar hoe maak je je lichaam bikini klaar? En welke zwemkleding past nu het beste bij jouw lichaamsvorm?

 

Niet iedereen heeft de tijd en motivatie om dagelijks oefeningen te doen en de nieuwste dieettrends te volgen. Met deze simpele stappen kom je echter al een heel eind:

 

Glamourland_Sylvie_Meis

 

1. Vervang frisdrank door water. We weten het, frisdrank is vaak lekkerder, maar water is echt beter voor je. In water zitten geen calorieën en water zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Daarbij komt nog dat je er een mooiere huid van krijgt, wat natuurlijk niet mis is als je in bikini moet.

 

2. Drink groene thee. Onderzoek heeft uitgewezen dat groene thee stoffen bevat die het afvallen stimuleren. Daarbij ontgift groene thee ook en helpt het om vetten af te drijven: het helpt dus om vet te verbranden! Als laatste punt is groene thee ook nog erg lekker. Ideaal dus!

 

Glamourland_thee

Oké, wel thee zonder de taart en macarons dan…

 

3. Stop met alcohol, of minder. Alcohol is slecht voor je lijn en zorgt ervoor dat je hongerig wordt. Door alcohol te minderen zullen er dus minder kilo’s aankomen!

 

4. Eet niet na 8 uur ‘s avonds. Onderzoek heeft aangetoond dat je lichaam ‘s avonds minder verbrand. Sommige mensen vergelijken niet na 8 uur ‘s avonds eten ook wel met niet eten 2 uur voordat je gaat slapen. Je kan deze regel dus op jezelf afstemmen en voor 8 uur lekker blijven eten.

 

Glamourland_Sylvie

 

5. Slaap voldoende. Slaaptekort kan leiden tot overgewicht en zorgt ervoor de er een hormoon wordt aangemaakt wat de honger stimuleert. Het hormoon wat zorgt voor een verzadigd gevoel wordt door slaaptekort juist minder aangemaakt. Dit zorgt voor een enorme behoefte aan eten. Meer slapen is dus niet alleen goed voor je rust, maar ook voor je hongergevoel! En zeg nou zelf: wie houdt er nou niet van slapen?

 

6. Kies de juiste bikini. De juist bikini kan veel uitmaken voor hoe je eruit ziet. Er zijn verschillende bikini’s voor verschillende lichaamstypes. Als je hiermee rekening houdt, zie je er meteen beter uit in bikini. Daarnaast is het belangrijk dat je je goed voelt in je bikini: dit straal je dan namelijk uit.

 

Glamourland_figuur_bikini

 

Foto’s: Hunkemöller, Royal Albert en Bikini Luxe