Zo zorg jij voor een topfeest tijdens de feestdagen

Veel tradities zijn verdwenen door de jaren heen, maar een spectaculaire gastheer of -vrouw is nooit uit de mode. Laat je gasten versteld staan als je ze elegant ontvangt voor een stijlvol kerstdiner. Verwelkom hen met opgepoetst zilver en de geur van verse bloemen. Verwennerij is een pre! Wij van Glamourland zijn dol op oog- en tongstrelende hapjes. Bovendien zorg je natuurlijk ook voor een onberispelijk look van jezelf. Dit zorgt voor een instant feestgevoel!

 

Maar je er is nog zoveel meer om uit te pakken en er voor te zorgen dat iedereen nog lang na babbelt over jou als gastvrouw. Glamourland geeft jou tips voor een topfeest.

 

1. De voorbereiding
Wij van Glamourland kunnen niet zonder to-do-lijstjes! Superhandig als je het ons vraagt. Maak daarom lijstjes voor alles: de gasten, ingrediënten, een lijst voor last-minute boodschappen, eventuele hulp, noem maar op. Lijstjes zorgen voor focus en veel minder stress zodat jouw planning vlekkeloos verloopt.

 

Eten en drinken sla je in ruime hoeveelheden in. Beter te veel dan te weinig! Vind je het toch lastig om in te schatten hoe veel je nodig hebt? Huur dan een professionele catering in. Zij zorgen voor genoeg en gevarieerd eten en drinken, vullen de glazen en serveren de hapjes. Het enige wat jij moet doen is dansjes wagen op de dansvloer en de complimentjes in je partydress steken.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Zorg ervoor dat je huis schoon is, dat wordt altijd gewaardeerd.
Denk je ook aan een ingetogen achtergrondmuziekje, voordat de eerste gast arriveert? Maak een playlist zodat je er de rest van de avond geen omkijken meer naar hebt.

 

2. Een stralende feesttafel

Zorg voor een leuk tafellaken, verse bloemen én glanzend bestek en servies op tafel. Zo kan het feest alvast niet meer stuk!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Voor een feestelijke look kun je de ijsemmer versieren met een sierlijk lintje.
Wanneer je zelf de kok bent, maak je gasten dan niet nerveus door te pas en te onpas op te springen en naar de keuken te rennen. Niets is zo vervelend als een chaotische gastvrouw. Plan een menu waarbij je zo veel mogelijk gerechten gelijktijdig op tafel kan serveren.

 

3. Kies de juiste sfeermakers
Kaarsen staan gelijk aan gezelligheid. Plaats daarom kaarsen in de hele ruimte. Hoe meer, hoe beter!

 

4. Relax
Niemand heeft iets aan een zenuwachtige host. Dek daarom de tafel de avond te voren, zo heb je alvast één ding minder om je zorgen over te maken. Verwelkom je gasten persoonlijk bij binnenkomst met jouw favoriete welkomstdrankje. Het kan natuurlijk voorkomen dat niet iedereen elkaar kent. Stel je gasten dan aan elkaar voor.

 

En last but not least: GENIET, het is ten slotte jouw feestje! Go for glamour!