En zo spant onze Máxima de kroon

Dat de tijden zijn veranderd van grote meeslepende  prinses Sissy jurken naar hippe  pakjes , bewijzen de royalities van deze tijd dubbel en dwars. Bijna elk land met een koninklijk huis heeft wel een fashion queen die iedereen op de voet volgt. In Engeland is dat de mooie Kate. Weten jullie het welbekende blauwe jurkje nog?  Het was daarna niet meer aan te slepen in de winkels. Iedereen wilde zo’n knap blauw ding!

 

Engeland mag dan wel Kate hebben, maar wij hebben Koningin Máxima. Zij is het levende bewijs dat een prinses -nu inmiddels Koningin- er niet saai en ouderwets bij hoeft te lopen. Hier de beste en mooiste looks van onze eigen Fashion Queen Máxima.

 2004 -Groningen
Het blauwe spijkerjackje, wie kent hem niet? Volgens velen kon dit niet omdat het ‘royalty’-gehalte niet hoog genoeg was. Enfin, de rest van de Nederlandse bevolking hield gelijk vanaf dat moment van Máxima, dus wat maakt het uit?

Arnhem – 2009
In 2009 verscheen onze Máx in een pak gemaakt van oude postzakken van  de voormalige PTT.  Het pak is ontworpen door ontwerper Jan Taminiau.  De ontwerper heeft inmiddels vele memorabele stukken voor Máxima mogen ontwerpen. Als dat geen eer is…

 

Glamourland Maxima

Foto: NOS

17 september 2013  – Prinsjesdag
Tijdens Prinsjesdag 2013 droeg onze huidige koningin een gouden jurk vol glaskralen en borduursels. Tevens is dit ook een creatie van de koninklijke ontwerper Jan Taminiau. Wij van Glamourland vinden hem prachtig mooi.

2 april 2014 – IJmuiden  

Máxima draagt hier een lichtblauwe broek van het mode huis Natan. Tevens hebben wij ons laten vertellen dat dit haar favoriete modehuis is, sssst! ;-) Ze droeg dit tijdens het dopen van een nieuw type reddingsboot in IJmuiden van de koninklijke Nederlandse redding maatschappij.

30 april 2013 – kroning

Natuurlijk niet te vergeten de prachtige koninklijke blauwe jurk met passende mantel van Jan Taminiau. Hier veranderde ons prachtpaar in één klap van Prins en Prinses naar Koning en Koningin. En hoe!

 

Och, wat doet onze Máx het toch ontzettend goed. Maar vergeet niet, lieve kijkbuiskindertjes: jullie kunnen er ook wat van. Remember… always wear your invisible crown!