Zen-sationeel: Amsterdam wordt Yogastad op 6 & 7 juni

Wij van Glamourland zijn gek op flexibiliteit en kunnen tussen alle bubbels door wel wat lichamelijke en geestelijke ontgifting gebruiken. Buiten het feit dat strakke yoga pants ons beeldig staan en een amsue ook prima smaakt vanuit de lotus houding is Yoga he-le-maal 2015.

 

Glamourland Erica Jago

Foto: Erica Jago

 

Op 6 & 7 juni 2015 vindt de eerste editie van YogaFest Amsterdam plaats in de Houthavens en wordt twee dagen lang met volle overgave lichaam, hoofd en hart verbonden. Tussen de vernieuwende kantoorpanden met uitzicht op het IJ volgen 1500 beginnende of gevorderde yogi’s en yogini’s 80 (master)classes yoga, meditatie, muziek, food en wellness van 30 vooraanstaande nationale en internationale leraren.

 

YogaFest Amsterdam sluit aan op de ontwikkelingen en behoeften van de maatschappij. Een groter bewustzijn, ruimte voor verstilling, een tegenwicht vinden tegen de toenemende druk en de behoefte aan gezonder leven en bewegen. Yoga en meditatie heeft bewezen daar een grote rol in te kunnen spelen en dat wordt door steeds meer onderzoeken van diverse universiteiten bevestigd.

 

Aerial Yoga Janneke van Amelsvoort

Foto: Janneke van Amelsvoort

 

Niet voor niets is yoga de snelst groeiende lifestyle en bewegingsvorm van dit moment, met in Nederland alleen al 600.000 yogaliefhebbers. Amsterdam neemt bovendien een bijzondere plek in met zijn prominente nationale en internationale leraren en de verschillende yogascholen met aanzien. Dit weerspiegelt zich in YogaFest Amsterdam door het bijzonder sterke veld van leraren, uit zowel Amsterdam als uit de UK en Frankrijk en het diverse aanbod van yogastijlen. Van astanga, Iyengar, kundalini, jivamukti, yin, acro yoga, vinyasa flow, hatha, hotpod, aerial yoga, yin yang tot aan chakra en diverse meditatievormen en ademhalingstechnieken.

 

Glamourland Skadi van Paasschen

Foto: Harold Pereira

 

Programma algemeen
Op het festivalterrein worden in vier verschillende tenten yoga, meditatie, muziek en food workshops met biologische producten van Ekoplaza, van Kyra de Vreeze en Kyrin Hall aangeboden. Daarnaast bevinden zich op het festivalterrein de hotpod yoga tent en de buitenstellage waar de aerial yoga plaats vindt. Ook is er een shopping lane waar yogakleding, boeken, reizen, yogaproducten en superfoods verkrijgbaar zijn en een tent waarin beauty/verzorgings workshops worden gegeven door een therapeute van dr. Hauschka en Karim de internationale make up artist van dr. Hauschka een persoonlijke make-up zal verzorgen.

 

Lessen van (inter)nationale bekende Yoga’ers
Tijdens het weekend worden uiteenlopende Engelse en Nederlandse lessen van 1,5 of 3 uur gegeven voor zowel beginners als gevorderden door (voor de kenners): Katiza Satya (Delight yoga), Johan Noorloos (de Nieuwe Yogaschool), Andreas Trussat (Andreas Trussat Yoga), Anat Geiger, Eva Ugolini (Delight Yoga), Dorrith Beijnes (Akasha wellbeing), Skadi van Paasschen, Mercedes Parellada, Sijbrand Maal (De Nieuwe Yoga School) Stadswild, Marieke de Lange, Svaha Yoga, Noëlle Sterk (Natural Yoga), Janneke van Amelsvoort, Suzan van de Roemer, Daphne Koken & Simon Rowe (De Nieuwe Yoga School), Marlene Smits (Delight Yoga), Natasha Martin (Joyful Yoga) en Thrive Yoga. Speciaal vanuit de UK komt Sally Parkes en vanuit Frankrijk Mika de Brito.

 

Glamourland ROBERT

Foto: Roberto

 

Muziek
Yoga is stilte maar in diverse klassen overdag wordt ook zeker muziek gebruikt als begeleiding om dieper in de les te komen of om extra energie te creëren. Daarnaast vinden op zaterdagavond speciale muzikale sessies plaats. Vanuit de UK komt Sam Garrett over om zijn indie folk muziek ten gehore te brengen. Léah Kline, met een achtergrond in jazz en ook senior yoga teacher, wordt begeleid door drie muzikanten en neemt het publiek mee in een savasana concert. En tijdens de Kirtan les wordt actief meegezongen.

 

Foto: Ed Reeve

 

Wij van Glamourland huppelen ritmisch het internet op voor een yogamat met een klein pailletje. En ach, mochten we die niet kunnen vinden dan kunnen ze vast nog wel ergens een stukje rode loper missen.

 

www.yogafestamsterdam.com