Zaza Zuper

Drijvende kunst? Varende architectuur? Welke naam je het beestje ook zou willen geven, één ding weten wij zeker: ‘het is uniek en uiteraard weer een typisch hebbedingetje voor ons Glamourlanders’! De Z-Boat ontworpen door Zaza Hadid, zal komend voorjaar zorgen voor de nodige opschudding in de bootwereld.

Kenny Schachter, bekend kunsthandelaar, schrijver en eigenaar van Rove Gallery in Londen, is het meesterbrein achter dit idee. In samenwerking met de wereldberoemde architecte Zaza Hadid, hebben ze een nieuwe betekenis gegeven aan het woord ‘boot’. Het stukje drijvende kunst is een samensmelting van design, kunst en architectuur in combinatie met de meest geavanceerd technologie en materialen. De looks van de boot, zorgen ervoor dat hij nu al bekend staat als de: ‘Darth Vader van de zee’. We love that!

 

 

Voor het leuke bedrag €375.000 kan dit stukje drijvende kunst van jouw zijn. Het acht meter lange bootje, wordt slechts in een oplage van 12 geproduceerd dus Glamourlanders wees er snel bij, want hier geldt op=op! Het aantal PK’s van de Z-Boat is nog niet bekend, maar Zaza Hadid heeft toegegeven een stiekeme snelheidsduivel te zijn dus we mogen ervan uitgaan de het bootje zal beschikken over voldoende PK’s. De illegale wedstrijdjes kunnen dus gewoon gewonnen worden met dit stukje kunst ;-)

 

 

Zaza Hadid, momenteel werkzaam in 44 landen met ruim 950 project op haar naam heeft al eerder samengewerkt met Schachter. De driewielige Z-Car, beter bekend als: ‘het golfkarretje van de toekomst’ is ook te bezichtigen in Rove Gallery. De ‘Gallery’ is inmiddels aardig gevuld met vele rare sculpturen en futuristische voertuigen, maar toch lijkt Schachter nog niet helemaal tevreden te zijn. Het gerucht gaat dat Schachter niets liever wilt dan een hybride zeiljacht  dat ontworpen zou moeten worden door de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

Schachter, we will keep a eye on you!