No more YSL

Modehuis Yves Saint Laurent krijgt een mini make-over: op donderdag 21 juni werd bekend gemaakt dat modehuis Yves Saint Laurent haar naam verandert in Saint Laurent Paris. De zeer populaire Hedi Slimane wil met het label terug naar ‘vroeger’.

 

Hedi Slimane, de Franse modeontwerper die zelfs Karl Lagerfield heeft geinspireerd om af te slanken voor zijn mooie strakke pakken, laat YSL terug naar 1966 gaan. Het jaar waarin Yves Saint Laurent haar allereerste boetiek opende. Slimane heeft een warm hart voor de lettertypes en nomenclatuur uit die tijd. Volgens Slimane moet het modehuis terug naar de oorspronkelijke waarheid, zuiverheid en essentie, maar gaat tegelijkertijd een nieuw tijdperk in. Bovendien verhuist het hoofdkwartier van Parijs naar Los Angeles.

In 2011 nam Hedi YSL over van Stefano Pilati. Slimane heeft in het verleden drie jaar voor Yves Saint Laurent Homme gewerkt. Daarna vertrok hij naar Dior Homme waar hij creatief directeur werd en onder andere de huidverzorgingslijn ‘Dermo’ lanceerde. But everything happens for a reason.

 

In juni 2008 overleed fashiondesigner Yves Saint Laurent, maar dit icoon blijft onlosmakelijk verbonden met het modehuis. Om die reden blijven zij ook de achternaam van de grote designer voeren, en gaan zij dus verder onder de naam Saint Laurent Paris. Betekent dit dan het einde van de mooie ‘Y’ in het logo, wat hen zo speciaal maakte?

 

Hoe moet het dan met alle YSL-stores en beautyproducten? En zal hierdoor de waarde gaan stijgen van alle Yves Saint Laurent producten met het oude logo? (Zo ja, een goede reden om een tripje Parijs te boeken!) Wij krijgen SLP (Saint Laurent Paris, dus) voor het eerst te zien tijdens Paris Fashion Week in september.

 

Glamourland

 

Het is uiteindelijk doodnormaal dat YSL van naam verandert, loop der tijd verloren modelabels als Chanel, Versace en Armani ook de voornaam van de oprichters. Maar toch, Saint Laurent… De redactie van Glamourland moet er nog even aan wennen.