New York Mercedes Benz Fashion Week

Donderdagavond was de kick-off van New York Mercedes Benz Fashion Week. Sterren als Heidi Klum gaven hier acte de présence. Kon jij er helaas niet bij zijn door een drukke agenda? Wij van Glamourland waren er natuurlijk bij en houden jullie op de hoogte van deze en de komende shows! Hieronder een kort overzicht van de shows so far en net even wat meer info over de designers. Zo zijn jullie weer even bij, maar blijf opletten want de komende dagen staan er nog veel shows op de planning!

 

Terwijl wij ons volop bezig houden met de aankomende lente, showen de designers op de catwalk hun collectie voor de herfst van dit jaar. We zien veel donkere kleuren en minimalisme voert de boventoon, zowel bij de mannenkleding als bij de vrouwenkleding.

 

Nicholas K bestaat uit het designersduo Nicholas en Christopher Kunz. Het duo is opgericht in 2003 om de klant meer te voorzien in moderne klassieke kleding. Nicholas K combineert goede kwaliteit met een mooie afwerking en een nuchter minimalisme. Helaas is zijn collectie nog niet in Nederland te koop. Voor de dichtstbijzijnde Nicholas K shop moet je even een tripje maken naar Zwitserland.

 

Richard Chai, geboren en getogen in New York, showde ook zijn nieuwste collectie. Hierin zagen we iets meer kleur, zoals mooie diepe paarstinten, en veel vrouwelijke silhouetten. Chai heeft in zijn carrière voor veel grote namen mogen werken nadat hij voor zichzelf begon. Twee jaar terug heeft dit talent een award gewonnen voor designer of the year. Voor deze exclusieve stukken is het verstandig een weekendje New York te boeken.

Tot slot de show van EDUN. Dit grote fashionmerk werd in 2005 opgericht en is nu onderdeel van LVMH. Het zal je niet verbazen maar ook dit merk is gehuisvest in New York. Het leuke aan dit merk is de handelsrelatie met Afrika. De collecties zijn hier ook grotendeels op gebaseerd.

 

De komende weken staan ook de andere grote fashionshows weer op de planning. Londen, Milaan en Parijs zullen nog volgen! Wij van Glamourland houden jullie natuurlijk op de hoogte!