New York en orkaan Sandy

Niks is meer Glamoureus dan New York: de stad van dromen, waar alles mogelijk is. De stad waar je doorheen loopt en alles lijkt alsof het zo uit een film komt. Toch is er ook een keerzijde, blijkt nu: orkaan Sandy….

 

 

foto: pcmweb.nl

 

 

maandag, 29 oktober, 19.40 Nederlandse tijd. Het is hier nu bijna 3 uur ’s middags en sinds gisteren zitten ik en mijn huisgenootjes in het appartement. Ramen gesloten, kannen gevuld met water, koelkast gevuld met eten (hopelijk valt de stroom niet uit…), mobiel opgeladen en tas met belangrijkste spullen staat klaar. Op dit moment is er vooral een stevige wind. Ik zit in Uptown Manhattan, boven Central Park, en niet in een gevaren zone. Het enige wat ik op dit moment van de storm merk, is het thuiszitten en wachten. De metro is gesloten, net als de scholen en Wall Street. Ook zijn de luchthavens dicht. De verwachting is dat de storm echt toeslaat vanavond, dus het voelt nu letterlijk als de stilte voor de storm. Waarschijnlijk wordt het erger dan alleen deze stevige wind, dus ik hou jullie op de hoogte! (Mocht de stroom niet uitvallen, en anders horen jullie na de storm meer!)

 

 

 

Reporter Ananda in New York, enkele dagen voor de storm

 

UPDATE!
Update vanuit New York, 9 uur lokale tijd (ongeveer 2 uur ’s nachts Nederlandse tijd): het waait hier steeds harder, af en toe regenbui. De wifi in ons huis werkt niet meer, die van de buren wel. Ook morgen zijn de metro en de scholen nog dicht. De stroom doet het nog, de watervoorraad is aangelegd. Vanavond toch maar proberen gewoon te slapen en hopen dat het snel over is. De straat waar ik op uitkijk is leeg, er loopt niemand en er kwam net een enkele auto langs. Ik denk dat het aan de kust stukken heftiger is.

UPDATE!
Update vanuit New York, 18.42 Nederlandse tijd / 13.42 Lokale tijd: De nacht goed doorgekomen: mijn wijk is amper getroffen. Het nieuws wel gevolgd, in sommige delen is het er heftig aan toegegaan. De metro werkt nog niet en is in sommige delen overstroomd, vele mensen zitten zonder stroom. Ook zijn de scholen morgen weer dicht. De schade rondom mijn buurt is beperkt: Central Park is nog gesloten en er zijn veel omgewaaide bomen, die met wortel en al uit de grond zijn gekomen. Ook staan sommige wegen rondom mijn buurt onder water. Al met al dus onwijs veel geluk gehad: de rest van de stad is er heftiger aan toe.

Redactie Glamourland: Ananda woont momenteel in New York en zal ons op de hoogte houden van het laatste nieuws omtrent de orkaan Sandy.  Uiteraard hopen wij, net als de rest van de wereld, dat het allemaal goed komt met New York. Voor alle Nederlanders (en Amerikanen die per ongeluk Nederlands kunnen lezen); veel sterkte!