World’s largest private yacht

Zwemmend in een wereld van luxe, dat is ons levensdoel. Of zullen we zeggen: zwemmend in het zwembad van je eigen privé jacht? Een privé jacht dat bekroond gaat worden met de titel: ‘World’s lagerst private yacht’. Klinkt best interessant, toch? Het dopen van dit 179 meter lange jacht zal voorlopig nog even op zich laten wachten, ze hebben namelijk nog een aantal meters te gaan.

De bouw van dit ‘superyacht’ wordt ‘Project Azzam’ genoemd en staat onder leiding van de Duitse ‘schipbuilding company’: ‘Lurssen Yachts’. Lurssen Yachts staat bekend als ‘leading builders of custom superyachts’ en heeft al veel van dit soort droom jachten gebouwd. Het jacht wordt geschat op een waarde van ruim 400 miljoen dollar, maar is daarmee (nog)  niet de ‘Most expensive’. De titel van de ‘Most expensive’ behoort op het moment toe aan de ‘superyacht’: ‘Eclipse’.

Eclipse is  in bezit van de Russische magnaat Roman Abramovich. Als eigenaar van de Engelse Football club Chelsea staat hij bekend om zijn buitengewone levensstijl en heeft hij veel weg van een moderne keizer. Hij is een expert op gebied van: ‘smijten met geld’, daar kan menig Glamourlander nog wat van leren! De ‘Eclipse’ zal binnenkort met pijn in het hart afscheid moeten nemen van een deel van haar titel ‘World’s most expensive and largest yacht’, Azzam zal ruim 17 meter langer worden dan de Eclipse en is daarmee de nieuwe drager van de titel: ‘World’s lagerst yacht’.

 

De bouw van dit jacht is vermoedelijk in opdracht van Saoedische miljardair Al-Waleed bin Talal, die tevens in de bezit is van twee andere superyachts: de ‘New Kingdom 5KR’ en ‘the Kingdom 5KR’. Over details wordt niet gesproken, Lurssen Yachts is gevraagd om geheimhouding rondom dit jacht. Helaas voor ons Glamourlanders zullen we dus nooit meer te zien krijgen dan enkel de buitenkant van dit pronkstuk.

But one day, we will build our own!

 

Reporter: Suzanne Heesbeen

Twitter: @SUUSheesbeen