Al vakantieplannen? Dit zijn ’s werelds meest unieke hotels

Zin in vakantie maar uitgekeken op de usual hotels? Glamourland zet een aantal ‘out of this world’ hotels voor je op een rij. Awesome experience guaranteed!

 

Hotel de Sal
Gebouwd in 1998, dit hotel ligt bij de Uyuni zoutvlakten in Bolivia en is compleet uit zout, van deze vlakte gewonnen, vervaardigd. Het hotel telt 16 kamers en is onder andere voorzien van een spa en een golfbaan. Zelfs het grootste gedeelte van het meubilair is van zout gemaakt!

 

Glamourland

Foto: Booking.com

 

Chateau de Canisy
Dit kasteel, dat in Normandië ligt, is meer dan 1000 jaar oud. Het heeft een kleurrijke geschiedenis, is inmiddels gerenoveerd en wordt als Bed & Breakfast gebruikt. Gasten kunnen zich wanen in de tijden van de Franse aristocraten en kiezen uit een van de 14 kamers, elk authentiek ingericht en van alle gemakken voorzien. De in house chef bereidt de maaltijden en voorziet de gasten van pre-dinner hors d’œuvres, cocktails en koffie met after-dinner drinks in de salon.

 

Glamourland

Foto: Booking.com

 

Poseidon Undersea Resorts
Dit ‘one of a kind’ hotel vind je in de prachtige wateren van Fiji. Het Poseidon Undersea Resort is het eerste resort op de zeebodem en de enige plaats ter wereld waar je compleet en luxueus uitgeruste kamers vindt op 40 meter onder de zeespiegel. Het hotel biedt 24 suites, een appartement, een restaurant en een kapel.

 

Glamourland

Foto: Poseidon Undersea Resorts

 

Waldseilgarten Adventure Resort
In Pfronten (Bavaria) kan je middenin het bos, hangend van een boom op een platform de nacht doorbrengen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om op een platform bevestigd aan de rand van een afgrond te slapen. Voor de ietwat minder avontuurlijk ingestelde mensen onder ons zijn er ook verblijven die tussen de bomen zijn gespannen die wat makkelijker toegang bieden tot de vaste bodem eronder.

 

Glamourland

Foto: Waldseilgarten Adventure Resort

 

Igloo Village Kakslauttanen
155 mijl ten noorden van de noordpoolcirkel in Finland vind je de Hotel Kakslauttanen Igloo Village. De kamers van dit hotel zijn koepels waarvan de plafonds van special glas zijn vervaardigd zodat de gasten kunnen genieten van de prachtige schoonheid van de aurora borealis (noorderlicht) vanuit hun warme bed. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om in iglo’s van ijs te verblijven, indien gewenst.

 

Glamourland

Foto: Igloo Village Kakslauttanen

 

Commercial Space Station
Voor diegenen onder ons die echt even weg willen is er het Commercial Space Station hotel. Een Russische firma heeft plannen om dit commerciële ruimtestation te gaan bouwen en runnen. Ruimtetoeristen krijgen hierdoor de mogelijkheid om een paar nachten in een luxueus hotel in de ruimte te verblijven. Goedkoop zal dit verblijf niet zijn. Naar geluid zal de reis erheen alleen al $410,000 gaan kosten en het verblijf zelf zo’n $165,000 maar dan heb je wel het mooiste uitzicht van je leven!

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Sala Silvermine
Mollen onder ons opgelet: de Mine Suite in de Sala Silvermine in Zweden ligt 509 voet onder de grond in een mijnschacht. Deze suite is bestemd voor twee personen. Verblijf je hier dan zijn een tour van de mijn, ontbijt en een mand met versnaperingen inbegrepen. Alleen het toilet is niet nabij gelegen, deze is namelijk een paar honderd voet boven de suite te vinden..

 

Glamourland

Foto: Sala Silvermine/Pappilabild

 

Ladera Resort
Op zoek naar ontspanning en ultieme luxe? In St. Lucia, West Indies, verblijf je in het Ladera Resort. De verblijven bieden de ultieme privacy, zozeer zelfs dat de buitenmuur, gericht naar het adembenemende uitzicht op zee, weg is gelaten zodat je optimaal van het uitzicht en de frisse zeebries kan genieten. De Hilltop Dream Suites hebben het mooiste uitzicht, deze zijn namelijk op bijna 350 meter boven de Caribische Oceaan gelegen. Naast de prachtige kamers kan je ook genieten van de spa, watersport activiteiten en fantastisch eten.

 

Glamourland

Foto: Jetsetter

 

Oberoi Vanyavilas
Wil je in de jungle overnachten en wellicht tijgers spotten dan is het luxury jungle resort Oberoi Vanyavilas aan de rand van de Rathambore Tiger Reserve in West Indië de ultieme vakantiespot. De luxueuze tenten zijn voorzien van alle gemakken en hebben elk een eigen private deck en private bar. Ook hier vind je een spa en het restaurant serveert verse producten van eigen land.

 

Glamourland

Foto: Booking.com

 

Welk hotel geniet jouw voorkeur?