Woolmark Prize voor Wijnants

Christian Wijnants is uitgeroepen tot Europese winnaar van de International Woolmark Prize. De Belgische ontwerper werd door een deskundig panel bestaande uit vooraanstaande leden van de mode-industrie geselecteerd uit een groep van 17 genomineerde Europese ontwerpers. Wijnants vertegenwoordigt Europa bij de verkiezing van de wereldwijde winnaar van de International Woolmark Prize tijdens de London Fashion Week in 2013.

 

“Ik ben erg blij en vereerd met de steun van de jury”, zegt Wijnants. “Het is belangrijk voor de mensheid om trouw te blijven aan natuurlijke vezels en alles wat de wat de natuur te bieden heeft”.

 

The Woolmark Company, ’s werelds grootste wol textiel-organisatie, herintroduceerde de International Woolmark Prize in 2012 om uitzonderlijk modetalent van over de hele wereld op de kaart te zetten en consumenten te inspireren en informeren over de natuurlijke schoonheid van Merino wol.

 

De International Woolmark Prize bestaat uit vijf regionale competities – VS, Europa, China, Australië en India – waaraan 70 genomineerden uit 15 landen deelnemen. De regionale winnaars reizen in februari 2013 op uitnodiging van The Woolmark Company naar de London Fashion Week, waar zij een capsulecollectie van Australische Merino wol presenteren en de vakjury een wereldwijde winnaar kiest.

Op de lijst met Europese genomineerden prijkten de namen van 17 talentvolle ontwerpers, waaronder Andrea Incontri, Andrea Pompilio, Co/Te Italy, Hana Zarubova, House of Dagmar, Ipek Arnas, James Long, Jan Taminiau, Maria Barros, JW Anderson, Michael Sontag, Moses Nieto, Nina Skarra, Niyazi Erdoğan, Olympis Le-Tan, en Zdeňka Imreczeova.

 

Christian Wijnants werd tot Europese winnaar uitgeroepen door een vakkundige jury met ‘Captains of Industry’ uit de modewereld, waaronder Alber Elbaz (Artistic Director Lanvin), Alexandra Shulman (Editor-in-Chief Vogue UK), Christiane Arp (Editor-in Chief Vogue Duitsland), Dean & Dan Caten (DSQUARED2), Giles Deacon (Designer) en Tim Blanks (Editor-at-Large Style.com).
“Vandaag was op prachtige wijze te zien dat Merino wol een veelzijdige en emotionele vezel is, die op allerlei verschillende manieren gebruikt kan worden”, aldus jurylid Alber Elbaz.

 

“De International Woolmark Prize heeft de aandacht wereldwijd op zich weten te vestigen, doordat steeds meer partners, retailers en media zich inzetten om de zeldzame ontwerptalenten te ondersteunen”, aldus Stuart McCullough, CEO van Australian Wool Innovation, eigenaar van The Woolmark Company. “Het was geen eenvoudige keuze. We kijken er naar uit om Christian Wijnants te ondersteunen en samen toe te werken naar de finale in februari, waar hij kans maakt op een once in a lifetime opportunity”.

 

De ontwerpen van de wereldwijde winnaar van de International Woolmark Prize worden namelijk opgenomen in de collecties van toonaangevende internationale winkelketens, waaronder Bergdorf Goodman in de VS, Harvey Nichols in het Verenigd Koninkrijk, 10 Corso Como in Italië, Joyce in China, Eickoff in Duitsland en David Jones in Australië.

 

Bron: M*PR

Reporter: Marylou

Twitter: Marylou_h