Wool Week 2012

Dit najaar zal Amsterdam tijdens de eerste Nederlandse ‘Wool Week’ (van 5 t/m 9 november 2012) nadrukkelijk in het teken staan van wol.

 

The Campaign for Wool werd opgericht in 2010, op initiatief van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Charles van Groot-Brittannië. Als erkend beschermheer van natuur en milieu is de Prins van mening dat de duurzame eigenschappen van wol veel voordelen biedt voor de mode-, interieur- en designbranche. Na de introductie van The Campaign for Wool in Groot-Brittannië in 2010, werd het initiatief succesvol internationaal uitgerold. Hieronder is te zien hoe de Prins poseert naast een hip, roze schaapje om zijn boodschap achter The Campaign for Wool extra boost te geven. Al kijkt hij er wel een beetje ongelukkig bij.

 

In november gaat de eerste Nederlandse Wool Week feestelijk van start met de opening van een mode- en designtentoonstelling, waar het publiek kennis maakt met de meest moderne en eigentijdse toepassing van wol door talentvolle ontwerpers. Tijdens de Wool Week worden op diverse locaties in Amsterdam – waaronder musea, galeries en winkels – tal van activiteiten georganiseerd. Ook staan een fototentoonstelling en diverse winkelacties op het programma.

 

De activiteiten komen voort uit samenwerkingsverbanden tussen The Campaign for Wool en diverse lokale en internationale retailers, partners in de textielindustrie en interieur- en mode-ontwerpers. Steeds meer internationale modeontwerpers en designers ontdekken dat met natuurlijke schapenwol luxe en comfortabele producten kunnen worden gemaakt.

 

Heb je dus écht niks te doen deze winter? Koop een schaap en ga ouderwets breien. Onwijs gezellig zo’n beestje in huis en je houdt er nog een mooie sjaal aan over ook! Als je een voorgekleurd schaap koopt, heb je voor je het weet een enorm hippe kilt of handige deken in elkaar zitten. ;-)