Wonen: Dit zijn de verlichting trends voor 2017

Nu alle sprankelende kerstverlichting weer de deur uit is blijft er toch vaak een ongezellige leegte achter voor de niet woonwagenbewoner. Daaag kitsche glitterboom, vaarwel halogeen rendier, auf wiedersehen disco-kerstengel. Wij van Glamourland gingen naarstig op zoek naar een oplossing en stuitten op Vikkie die een tipje van de sluier oplichtte. “Een huis inrichten begint met licht, dat wordt nog vaak vergeten.” Vikki Lefeber, lichtspecialist bij Co van der Horst, voelt zich helemaal thuis in de wereld van verlichting, jawel, de sfeermaker van ieder huis.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Lefeber: “Licht kun je onderscheiden in drie verschillende onderdelen: basis licht (om te kunnen zien), accent licht (iets aanlichten) en decoratief licht (sfeer maker), dat maakt het interessant maar ook complex.”

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Voordat er massaal naar de lampenboutique wordt gerend verklappen we jullie eerst de 3 verlichting toptrends volgens Vikki, voor 2017:

 

1. Materiaal
“Messing wordt nog altijd veel gebruikt in nieuwe ontwerpen. Daarnaast zien we ook chroom weer langzaam terug komen. Ontwerpen mogen best speels en zichtbaar zijn, materiaal is hierbij een stabiele factor.”

 

2. Geografische vormen
“Cirkels en drie dimensionale sculpturen zie ik veel bij nieuwe ontwerpen terugkomen. ‘De cirkels zijn rond en omarmend, waarbij de grafisch vormen vaak strak zijn’, De speelsheid van clustering blijft, maar wel elegant, met dezelfde materialen en vormen.”

 

3. Techniek
“Het nieuwste LED zal halogeen verder verdringen. Dimbaar, dunne lijnen en verfijnde lichtpunten geven een heel eigen energie. In iedere ruimte zijn de verschillende lichtdimensies te verenigen. Direct, indirect, functioneel en decoratief. De keuze voor verlichtingskleuren, dimschema’s en technische tools maken interieurs persoonlijk en uniek, een complete ervaring.”

 

Lichttrends Glamourland

 

Mocht je er niet uitkomen en verlichting zoeken: Co van der Horst over een Light Lab. Hier kun je het effect van je verlichtingskeuze zelf komen ervaren.