Culinaire tip! Wit goud eten bij Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam

It’s the most wonderful time of the year! Niet alleen vanwege de feestdagen maar ook vanwege het seizoen van het ‘witte goud’, alias de witte truffel. Deze week is het Settimana della cucina Italianade -de Week van de Italiaanse Gastronomie. Hierin worden de Italiaanse gastronomische tradities wereldwijd gevierd. Negentien Italiaanse restaurants in Nederland serveren een drie- of viergangenmenu, geïnspireerd op regionale gebruiken, en uitsluitend bereid met Italiaanse herfstingrediënten.

 

RobertosRestaurantAmsterdam Glamourland

Roberto’s Restaurant Amsterdam

 

Het Italiaanse Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam richt het vizier op de Italiaanse regio Piemonte, befaamd om zijn exclusieve witte truffel, smeuïge streekgerechten én onovertroffen Barolowijnen. Sous Chef Dario Spiga van Roberto’s Restaurant bezocht voor de ware beleving van traditionele herfstgerechten sterrenchef Pasquale Laera in Serralunga d’Alba. Samen creëerden zij een drie- en viergangen menu met bijzondere streekgerechten en een exclusieve rol voor de magistrale Tartufo Bianco. Wij van Glamourland hadden het genoegen om te mogen voorproeven. Italia is ingevlogen naar Hilton Amsterdam en wij voelen ons als Paris. Het witte truffelmenu is goud.

 

Glamourland Robertos Restaurant

 

Een dergelijk menu is onmogelijk om nog mooier te maken toch? Niets blijkt minder waar. Het kan met een fantastische bijpassende exclusieve rode godendrank. U raadt het vast al, het is de Barolo. Zij complimenteren de haute cuisine gangen en maken het culinaire sprookje echt compleet. Ze komen van het bekende Italiaanse wijnhuis Batasiolo S.P.A., dat veelvuldig gelauwerd is om zijn prachtige Barolo’s.

 

RobertosRestaurantAmsterdam Glamourland

 

Het witte goud
De beroemde witte truffel uit Alba is de meest begeerde en geurigste onder de truffels en speelt de hoofdrol in eenvoudige, aardse, gerechten. De pure smaaksensatie bezorgt culinaire fijnproevers volmaakt eetgeluk. De witte truffel is doorgaans van oktober tot in de loop van december verkrijgbaar. In Piemonte hebben ze echter als gevolg van de lange, hete en droge zomer van 2017 te maken met de slechtste truffeloogst in 30 jaar. Het witte goud is beperkt verkrijgbaar op de wekelijkse truffelmarkt in Alba, van waaruit de allerbeste witte truffels verhandeld worden en de hele wereld overgaan. De prijs varieert op dit moment tussen maar liefst de 4.500 – 7.500 euro per kilo, afhankelijk van de weersomstandigheden kan de marktprijs veranderen.

 

Glamourland-truffel-wit

 

Voor een pure smaakbeleving ervan zijn over het algemeen gelukkig slechts enkele dun geschaafde plakjes nodig over een gerecht, of in een saus verwerkt. Zo blijft die exclusieve, ondergronds groeiende, en uitsluitend met slimme speciaal afgerichte honden op te sporen, witte truffel uit Alba voor culinaire liefhebbers bereikbaar. Voortruffelijk!