Wintercollectie 2016/2017 van Tony Cohen nu al geliefd

Op de 24e editie van de Mercedez-Benz Fashion Week Amsterdam sloot de Amsterdamse ontwerper Tony Cohen het weekend met een zinderende presentatie van zijn herfst/winter collectie 2016/2017. Glamourland was erbij en deed alvast inspiratie op voor komend jaar.

 

Typisch voor Tony Cohen is de strakke belijning, het gebruik van luxe stoffen en een ultieme draagbaarheid. Zoals gebruikelijk opende zijn muze Kim Feenstra de show, paradeerde ook Ovo Drenth mee en was er een interessante nieuwkomer in de verschijning van Stijn van Vliet (bekend van het tv-programma Streetlab) die de collectie verrassend goed wist te dragen.

 

Glamourland

 

De collectie van Tony Cohen  toont zich toegeeflijk naar elk figuur door het veelvuldig gebruik van strakke a-lijnen en geaccentueerde tailles. Geen schreeuwerige prints, of onbegrijpelijke structuren, maar een mooie klassieke fit die zowel bij de heren als de dames een heuse verademing is in de jungle die couture heet.

 

Tony Cohen richt zich bewust op internationale uitbreiding met showrooms in Parijs, Milaan en New York en presenteert sinds 2005 zijn couture collecties onder designerlabel TONYCOHEN. In 2010 oogst hij met zijn show in Bryant Park tijdens New York Fashion Week zijn eerste internationale succes. Hierna volgen commerciële lijnen voor vrouwen en mannen. Na een herintroductie op de Amsterdam Fashion Week in 2012 ligt de focus van het merk nu sterker dan ooit op een herovering van de internationale markt.

 

Zoals gewoonlijk werd in de zaal (met name de front row) veelvuldig gebruik van de mobiele telefoon (fashion faux-pas!), al deze mensen waren natuurlijk alvast driftig hun pre-orders aan het plaatsen. We kunnen ze het niet kwalijk nemen. Bekijk hier een gedeelte van zijn collectie:

 

 Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Tony Cohen

Foto’s: Team Peter Stigter