Winnaar Seven Days of Feedback

In 7 dagen tijd naar een fitter, gezonder en gelukkiger leven voor jezelf en de wereld om je heen, dat is ‘Seven Days of Feedback’. Tijdens ‘Seven Days of Feedback’, doorlopen verschillende middelbare scholen 7 dagen lang 7 verschillende challenges op het gebied van eten en bewegen. De scholen kunnen online punten verdienen door opdrachten uit te voeren en uitdagingen aan te gaan. De school die deze challenges het beste doorloopt wint een eigen dancefestival en een JFB award (Join Feedback). Afgelopen maandag 2 juni werd de winnaar bekend gemaakt, en wij van Glamourland waren hier natuurlijk bij!

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

And the winner is..

Dit jaar vond ‘Seven Days of Feedback’ voor de tweede keer plaats. Van 27 mei tot 2 juni: 7 dagen lang, 7 verschillende challenges op het gebied van eten en bewegen. Denk aan opdrachten als: meatfree monday, eet alleen local food, drink water en geen frisdrank en doe een 30-minuten work-out. Opdrachten waarbij je niet alleen zelf gezonder eet, maar ook de mensen om je heen helpt. Alleen al met het water dat wordt verbruikt voor de Nederlandse rundvleesconsumptie zou één derde van de wereldbevolking een jaar lang kunnen drinken. En door alleen lokaal voedsel te eten, hoef je het eten niet van ver te halen waardoor er meer over blijft voor de mensen die het daar nodig hebben. De school die het er het beste vanaf heeft gebracht was het Amsterdams Lyceum in Amsterdam Zuid. Zij mogen zich vanaf nu de ‘Most healthy school van Nederland’ noemen. Zij werden afgelopen maandag blij verrast toen het JFB-team met een Amerikaanse schoolbus en knallende muziek uit de speakers hun schoolplein op kwam rijden. Het Amsterdams Lyceum heeft zich afgelopen week het beste in gezet en zij winnen de exclusieve JFB award en een exclusieve colorparty tijdens Taste of Amsterdam!

 

Glamourland     Glamourland

Foto’s: Lisa Vermeij

 

JFB

Wij van Glamourland waren benieuwd wat er achter dit gezonde initiatief zat en spraken met de oprichter van Join Feedback.

“Ruim 45 miljoen kinderen onder de 5 jaar hebben Obesitas en elk jaar sterven er in Europa 1 miljoen mensen door overgewicht! Terwijl er aan de andere kant van de wereld miljoenen kinderen zonder voedsel zitten, de balans voor een gezonde levensstijl is volledig zoek.” Tabe Ydo vond het de hoogste tijd om hier iets aan te doen, vandaar dat hij in 2011 Join Feedback heeft opgericht. Tabe startte zijn carrière bij Endemol en produceerde daarna tv-programma’s en concepten voor zijn eigen mediabedrijf USSR. Hij won verschillende prijzen waaronder de Sponsoring Ring met MTV voor Volkswagen. Tabe is dus een bekende in de marketing- en reclamewereld. Hij is van mening dat een gezonde levensstijl net zo moet worden ‘gemarket’  als bekende merken als Coca Cola, McDonald’s en Burger King dat doen. Hij wil af van het suffe imago dat vaak rond gezond eten hangt. Kinderen worden doorgaans met allerlei reclame acties en speelgoed verleid tot de aankoop van ongezond eten. Tabe wil de jeugd motiveren om gezonder te leven. Geen saaie voorlichtingsfilmpjes of folders, maar coole acties zoals ‘Seven Days of Feedback’ waarbij de jeugd zelf geïnspireerd raakt om gezonder te gaan leven.

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

Het wordt tijd dat het suffe imago rond een gezonde levensstijl verdwijnt. De weg naar een gezonde levensstijl hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn en kan al beginnen met iets kleins zoals ‘Seven Days of Feedback’, dat JFB samen heeft ontwikkeld met de UvA, Universiteit van Maastricht en Erasmus Rotterdam. Wij van Glamourland hopen dat JFB de komende tijd nog heel veel jongeren zal motiveren tot een gezonder leven voor henzelf en de wereld om hen heen. Met ambassadeurs als Lieke en Jetteke van Lexmond, Radmilo Soda en Sergio Herman moet dat vast wel goed komen!

 

Glamourland

Foto: Unlimited PR

 

‘Succes in life start with your next bite. It starts now, with you, with us, together.’ JFB

 

Glamourland