Wijn als therapie

Dat de meeste onder ons van een lekker glaasje wijn houden is wel bekend, maar dat er tegenwoordig speciale therapieën zijn om de huid goed in conditie te houden misschien net iets minder. Glamourland hoorde van deze unieke manier om uw huid jong te houden, en ging op onderzoek uit.

Afreizende naar een Franse (familie) spa- hotel: te Bordeaux Martillac, Frankrijk, genietende van een glas champagne en de prachtige groene natuurlandschappen om ons heen wanen we ons in rust,  rust dat in ons woordenboek haast niet voorkomt, en dat zonder nog maar 1 behandeling gehad te hebben.

Aangekomen bij het prachtige typische Franse hotel worden wij warm ontvangen door onze gastvrouw en gastheer met een glas rode wijn. Stiekem hadden wij op een glas champagne gehoopt, maar zo vertelde de gastvrouw de rode(biologische) druiven die verwerkt worden in rode wijn zijn beter voor de huid, en nu weten we het weer we zijn hier voor de speciale zogenoemde Vino-therapie. Lets do it!

Omhuld in een heerlijk witte badjas wacht onze eerste behandeling: een rode wijn bad.

Het vruchtvlees en de druivenvelletjes bevatten krachtige werkstoffen die goed zijn voor de huid. Tevens hebben deze rode druiven een reinigende werking.

Niet verwacht maar dit bad heeft een rustgevende werking en is tevens ook goed tegen een verkoudheid. Vervolgens krijgen we een heerlijke scrub van druiven pitten waarna we een heerlijke body massage krijgen met druivenpitolie. Door de geur van de olie, zachte muziek op de achtergrond en warme masserende handen op je lichaam krijg je even het gevoel van rust en reinheid, alles om je heen verdwijnt voor +/- 30 minuten.

Helaas zijn we toe aan onze laatste behandeling; de gezichtsbehandeling.

De gezichtsbehandeling bestaat uit: reinigen, scrubben, stomen, oneffenheden verwijderen, massage en een dag of nachtcrème uiteraard allemaal op basis van druivenextracten. Veel celebraties zoals: Catherine Zeta Jones, Angelina Jolie en Madonna zweren bij deze behandeling omdat in de pit en schil van de druif de heilzame stof polyphenol, rijkelijk aanwezig is. Deze stof bestrijdt vrije radicale op de huid waardoor het ouderdomsproces vertraagt.

Na deze behandelingen voelen we ons schoon, glad, jong, ontspannen en genieten we bij het zwembad heerlijk van ons welverdiende glas champagne!

Proost!

Behandelingen die ook mogelijk zijn:

* de merlot lichaamspakking (honing & wijn) of de Fleur de Vigne

* Rondleiding door wijnhuis Haut Laffite

* Verfrissende Vicky massagedouche

 

Wil je ook zo’n beleving meemaken dat  kan vanaf € 795,- p.p.

 

In Nederland zijn er verschillende spa’s die soortgelijke behandelingen aanbieden wil je hier meer informatie over neem dan contact op met onze Headoffice Glamourland.

 

Just a Glamourous Greet,

 

Reporter: Pricella