Wie is toch die Jan?

Wie is toch die Jan? Taminiau dan wel te verstaan hè? Ja, die man die voor onze Koningin Máxima de meest beeldige jurken heeft ontworpen. Jan Taminiau is al een tijdje een bekende naam onder de fashionaddicts in de Benelux, niet vreemd want Jan showt al jaren zijn prachtige collecties op de Amsterdam Fashion Week en de Parijs Couture Week.

 

Maar sinds afgelopen dinsdag werd hij in een klap ook wereldberoemd onder de rest van de Nederlandse onderdanen door zijn prachtige creaties voor Máxima. Wij van Glamourland kunnen ons voorstellen dat je nu benieuwd bent naar die Nederlandse modeontwerper. Daarom nemen we je even mee in een stukje vaderlandse modegeschiedenis.

 

WIEWATWAAR?

Jan Taminiau is op 14 september 1975 geboren in het Brabantse Goirle. De roots in hun gezin lagen niet bepaald in de mode, aangezien zijn familie namelijk bestond uit antiekhandelaren. Daardoor was het niet meer dan logisch dat Jan ook een opleiding volgde in deze richting. Toch besloot Jan aansluitend de Kunstacademie te gaan doen waar hij in 2001 cum laude voor slaagde. In 2003 behaalde hij zelfs ook de mastertitel aan het Fashion Institute van Arnhem! Een nieuw talent leek geboren en in datzelfde jaar lanceerde Jan ook zijn eigen label, JANTAMINIAU.

 

Het werk van Jan Taminiau staat bekend om zijn romantische touch, zijn traditionele productietechnieken (aan de koningsblauwe jurk van Máxima hebben maar liefst 180 man gewerkt! traditioneel zeker en vast, maar efficiënt?) en het gebruik van antieke materialen.

 

Op dit moment huist Jan met zijn atelier en salon in Baambrugge, net onder onze fashion capital Amsterdam. Hier ontwierp hij ook de creaties voor Máxima.

 

Elle

Foto: Jantaminiau.com

 

COLLECTIES

Vanaf 2007 showt Jan zijn collecties twee keer per jaar op de Parijse Couture Week. Hieronder enkele beelden van de prachtige ontwerpen die hij door de jaren heen heeft laten zien:

 

CELEBS IN JAN

Dat Máxima fan is van Jan Taminiau moge duidelijk zijn. In 2009 draagt Máxima een jas uit de Mailbag collection van Jan naar de opening van de Arnhem Fashion Biennale. Hiermee krijgt hij meer naamsbekendheid onder het Nederlandse publiek. Ook andere celebrities hebben zich eerder al vertoond in een creatie van Jan.

 

Zo werd zelfs Lady Gaga in Parijs gespot in een jurk van Jan. Ook idool Beyoncé draagt op de cover van haar album in mei 2011 schoenen van het label… Juist ja, JANTAMINIAU.

 

JE EIGEN JANTAMINIAU?

De bekende en gave postzak jas van JANTAMINAU is te bestellen op zijn site. Voor een luttele €1750,- heb jij al een exemplaar in je bezit. Waar wacht je nog op? Pak die Jan!