Who run the world: ode aan Woman Power

Happy en Healthy: het zijn twee termen die wij van Glamourland maar al te graag omarmen. Kwam dat dus even goed uit: in samenwerking met presentatrice èn coach van die twee toverwoorden, Vivian Reijs, organiseerde Akasha Holistic Wellbeing Centre een speciale workshop voor vrouwen. Na uitnodiging waren wij dus nieuwsgierig aanwezig op locatie: het Conservatorium hotel in Amsterdam.

 

Glamourland Women Power Event

Foto: Women Power Event

 

Wie kent het gezegde niet: wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Toch lijkt deze uitspraak soms een beetje achterhaald. Echte schoonheid komt van binnen! Gezonde voeding, genoeg beweging en ontspanning zijn van groot belang als je lekker in dat stralende velletje wilt zitten. Vivian Reijs kennen we van de televisie, maar daarnaast is ze ook gediplomeerd voedingscoach en hormoontrainer. Een aantal jaren geleden zat ze zelf niet zo lekker in haar vel. Ze besloot haar levensstijl drastisch aan te passen: gezonder eten, meer bewegen en louter denken met een positieve instelling. En guess what? Inmiddels voelt ze zich beter dan ooit. Dat Vivian een gezonde levensstijl naleeft was zeker te zien, want ze stráálde. En hoe.

 

De workshop stond in het teken van advies en trainingen. De populaire Vlaamse enthousiasme-coach Johan Driessens gaf een ‘enthousiasme workshop’. In eerste instantie was de zaal lichtelijk sceptisch over zijn enthousiasme verhalen. Volgens Johan begint een positief gevoel namelijk ’s ochtends vroeg al. Ook al sta je in de file of ligt je favoriete LBD nog in de was, laat een nieuwe dag hier niet door verkiezen. Verandering ís goed voor je humeur (slaap eens aan de andere kant van het bed!) en hou je vaker vast aan deze fijne woorden: ‘So what?!’. Jep, Pink zong het al, maar we moeten zeggen, die tip maakt het leven ècht net wat makkelijker.

 

Na deze flinke dosis enthousiasme waren we klaar voor een 8 minuten durende work-out van personal trainer Taryn Den Exter. Deze work-out is dé must voor drukke vrouwen. In 8 minuten train je alle spieren, zonder dat je de deur uit hoeft of gewichten nodig hebt. Opdrukken, draaien met je armen, beenoefeningen, de hele mikmak kwam voorbij.  Na deze sportieve prestatie was het tijd voor verse sapjes en de overheerlijke pure chocola van Vivian Reijs, die, uiteraard, voor de volle honderd procent verantwoord was. Verantwoorde chocola, zeg dat nog eens?

 

Glamourland Women Power Event

Foto: Conservatorium Hotel

 

Het event werd afgesloten met een uitgebreide lezing van de bekende medicus en voedingsdeskundige Erik Alexander Rigter. De zaal zat vol met powervrouwen, die allen stiekem of wat minder stiekem dachten al zéér gezond bezig te zijn. En toch hè: die Erik bleef ons een partij verbazen! Zo dachten wij met volle overtuiging dat we dat afgetrainde buikje kregen door (onder andere) heel de dag door water te nuttigen. Erik denkt hier echter anders over: hij is een voorstander van het oerdieet. Zo hadden we duizend jaar geleden niet de gehele dag toegang tot een volle koelkast -rampzalig, we know- en we moesten vaak eerst uren jagen voordat we iets te eten hadden. En als we dan konden drinken bij een meertje dronk je veel om het lang zonder vol te kunnen houden. Volgens Erik kun je dan ook beter in een keer een halve liter water drinken, dan continu de hele dag door. Hierdoor geeft het lichaam een seintje af dat er genoeg vocht binnen is waardoor het niet steeds water op blijft slaan (bij oedeem/vochtophoping is veel water in één keer drinken dan ook gek genoeg juist de oplossing hiervan).

 

Glamourland Erik Alexander Richter  Glamourland Erik Alexander Richter

Foto’s: Women Power Event

 

Ook is het volgens hem beter om 3 keer per dag goed te eten, dan de gehele dag kleine porties. Je lichaam krijgt zo een seintje dat het vol zit en vervolgens kunnen bepaalde delen zichzelf repareren die normaal gesproken het binnenkomende vet aanpakken, hiervoor hebben ze tijd nodig die ze anders niet hebben. Brood en zuivel kun je voortaan beter laten staan, geniet liever van verse groente, noten en zaden. Wist je dat het trouwens helemaal niet erg is om de schil van een kiwi of mango op te eten? Juist de schil zit vol vitaminen.Daarnaast zit de huid van een vis vol met collageen,  en bij veel mensen -stiekem ook regelmatig bij ons- eindigt juist dit stukje vis in de afvalbak.

 

Onder de categorie wist-je-dat: je huid zich om de 28 dagen vernieuwd? Dus, heb je last van puistjes: dan heb je zo’n 28 dagen geleden waarschijnlijk iets te vaak genoten van een guilty pleasure. Eureka. Zo zou je ook elke dag tussen 12.00 en 15.00 moeten proberen een kwartiertje in de zon door te brengen, zodat je lichaam genoeg vitamine D kan innen.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Na dit evenement is het ons glashelder: een mooi, gezond en gelukkig leven hoeft écht geen algebra te zijn. Sterker nog, het is eigenlijk trés simple! Laat voorverpakt voedsel gewoon zoveel mogelijk aan de kant staan, en eet vooral verse producten. Je hoeft echt geen uren in de sportschool te zwoegen, want een work-out van 8 minuten kan al volstaan. En, het allerbelangrijkste: we moeten allemaal vooral blijven lachen. Positiviteit en enthousiasme werkt aanstekelijk, net als deze workshop!