Wereldverbeteraar Edwin Oudshoorn steelt de show

Wat neem je mee als je wereld instort? Als de grond onder je voeten wegzakt? Hoeveel past er in je designer handtas? Wij van Glamourland zouden het wel weten, niemand gaat er vandoor met onze design klassiekers, en als we gaan, dan maar met een goede fles bubbels onder de arm.

 

Foto: Team Peter Stigter

 

Na de zo herkenbare bloementaferelen en paradijselijke sferen grijpt Edwin Oudshoorn met deze collectie terug naar zijn roots. Naar de essentie. Grote ellende wereldwijd, huiselijk leed, maar iedereen gaat verder. De verwondering over de overlevingskunst van mensen komt in deze collectie tot uitdrukking, gekoppeld aan een grote dankbaarheid voor de mooie momenten die waren.

 

Foto: Team Peter Stigter

 

Het begin van de collectie is bewust gefragmenteerd; bewust geen perfect plaatje. Gelaagde bloesempatronen, vlektechnieken, raffiaborduursels en bloemendessins. Jaren ’40 verweven met het Japanse kimono silhouet. Jurken met vleermuismouwen, asymmetrische plissé rokken en schijnbaar gebeeldhouwde jasjes. Ware klassiekers die de patroontechnische kunsten van Edwin zorgvuldig openbaren.

 

Foto: Team Peter Stigter

 

In de ontwerpen is veel zijde, tule, crêpe en wol verwerkt. Er komt veel zwart voor, met koraalroze, bordeauxrood, goud en grijs. De sieraden zijn speciaal voor deze collectie gemaakt door Fleur Caroline Wensveen. Het beeld eindigt berustend optimistisch. Want het wordt altijd weer lente, hoe lang de winter ook duurt.

 


Foto: Team Peter Stigter

 

Mode is onverwoestbaar, maar dat vergt wel een atelier vol ijverige naaisters. Wij van Glamourland hebben vol verwondering gekeken naar de modellen die in de creaties van Edwin Oudshoorn over de runway flaneerden. Als het aan ons ligt, gaan wij gehuld in een jurk van de charmante ontwerper over de volgende rode loper.

 

Foto: Team Peter Stigter