Welness Kastelen

Altijd al gedroomd van een overnachting in een echt kasteel? Heerlijk slapen in een heus hemelbed! Of wil je een romantisch weekend weg met je prins (of prinses) op het witte paard? Wij van Glamourland willen je deze 3 geweldigen kastelen niet onthouden!

 

Château d’Urspelt (Lu)
In het groene heuvelachtige landschap in Luxemburg in het gelijknamige plaatsje beleef je jullie eigen sprookje in een geheel gerenoveerd kasteel. Dit kasteel is absoluut sprookjesachtig en ligt vlakbij de beroemde middeleeuwse stad Clervaux. Een oase van rust en genieten. De hotelsuites stralen authentieke pracht praal en zijn zonder meer schitterend om te zien. In de welnessruimte kun je heerlijk relaxen na een dagje in de prachtige natuur rondom het kasteel. Er is keuze genoeg: sauna, spa, whirlpool, hammam, ontspanningslokaal en solarium. Vergeet het zonovergoten terras niet waar je een heerlijk glaasje bubbels kunt drinken in het ondergaande zonnetje. Dit kasteel is ook een prima locatie voor je sprookjeshuwelijk en andere feesten.

 

Thermae Boetfort (Be)
In het meer dan 400 jaar oude Kasteel Domein Boetfort in Melsbroek (België) vind je welness in de ruimste zin van het woord. Alle ingrediënten zijn aanwezig, al dan niet gecombineerd met een overnachting in het bosrijke Boetfort. Een heerlijke sauna, massage of schoonheids behandeling. Je kunt hier heerlijk onbezorgd genieten: rust, gezelligheid, water, warmte en een vriendelijke sfeer. In de Thermen kun je kiezen uit twee complexen: de Curia thermen zijn voor wie liever in badpak wil ontspannen, terwijl de Moenia thermen voor naakt kuren is. De zogenaamde “paardenstal sauna” is zeker een aanrader! De naam zegt al genoeg, maar de decoratie creëert een gezellige typische sfeer. In de zoutsteensauna kom je tot rust dankzij de prachtige kleuren. Verder kun je kiezen uit de eucalyptussauna, ijskeldersauna (werd ingericht in de vroegere ijskelder van het kasteel) en de mijnsauna.

 

Bilderberg Vaals (NL)
Het hoogste punt van Nederland, waar Nederland, België en Duitsland samenkomen.  Het 15e eeuws kasteel pronkt in het Bourgondische Limburgse heuvellandschap. Luxe en stijl in een historische atmosfeer. Vanuit het kasteel kun je op ontdekkingstocht naar paradijselijk Maastricht of bruisend Aken. In de ruime comfortabele hotelkamers kom je heerlijk tot rust. Bij dit kasteel moet je zeker de Spa & Welness Centre aandoen voor een ontspannende massage. In feite overnacht je in het hotel dat direct naast het kasteel ligt, maar alle kamers hebben een adembenemend uitzicht op dit historische cultuurgoed en zijn bijzonder smaakvol ingericht.

 

Wil je er dus even tussen uit? Pak je prinsessenjurk in en laat je heerlijk verwennen in één van deze prachtige kastelen!

 

Reporter: Linda V
Twitter: @linlicious