Wella Awards

Afgelopen zaterdag avond toog een fors deel van de Nederlandse kappers richting Den Haag om de Wella Professionals Trendvision Awarduitreiking bij te wonen.

Het haar van Uw Glamourland verslaggever zat keurig in de krul met een verse kleur erdoor, dus we voelden ons direct thuis binnen een Fokkerterminal gevuld met heren en (vooral) dames met vers gekapte hairdo’s. Binnengekomen ontvingen knappe heren van Showpony ons met heerlijke hapjes en fijne drankjes en stonden tientallen modellen opgesteld in bij hun kapsel passende kleding. De bezoekers konden stemmen op twee categorieen, namelijk Color en New Talent. Deze twee prijzen zouden later op de avond worden uitgereikt.

De avond startte in de volgende zaal, de Devils kwamen de show openen met een geweldige magicshow waar niemand minder dan Louis Talpe (GTST, Megatoby) als laatste opdook uit een truc en de avond verder presenteerde. Tientallen schitterende kapsels kwamen voorbij. Groot of klein, ingeschoren, opgestoken, aangeplakt, beschilderd, opgehoogd, aangevuld, weggelaten; je kon het zo gek niet verzinnen. Kapsels in de meest waanzinnige kleuren, vaak ook in combinatie met (veel) andere kleur. Inspirerend was het zeker.

Diverse modeparels van onder andere Jan Taminiau kwamen voorbij en niemand minder dan Bas Kosters zelf gaf een spectaculair optreden/modeshow/playback-act. Hij knalde met geweldige coupe en superhigh heels van en over het podium om later een prijs uit te reiken aan twee van de winnaars.

Er werden zes prijzen uitgereikt, aangezien wij zelf mochten stemmen en wij maar op een van de winnende kapsels hadden gestemd, maakte ons wel duidelijk dat wij op heel andere zaken tellen dan de deskundige jury met onder andere Victoria Koblenko, maar deze winnende dames en heren leveren knap werk , dat is zeker, daar kan ons potje gel niet tegenop. Gelukkig werd er bij vertrek een mooie goodiebag in onze handen gestopt met wat artikelen van Wella om eens te oefenen om de mooie kapsels thuis te kopiëren.