Welke West-Europese nationaliteit blijkt het gierigst?

Nederlanders staan erom bekend dat ze goed op de centen letten. Soms worden Nederlanders zelfs als gierig gelabeld. De boekingswebsite HotelGrouper.com ging op onderzoek uit om te achterhalen of de Nederlandse hotels dezelfde mening hebben of dat andere nationaliteiten nog zuiniger zijn. Dit hebben ze gedaan door te kijken hoeveel van de gasten de ‘gratis’ toiletartikelen uit hotels meenamen.

 

Glamourland

Foto: Imgur

 

Om dit onderzoek uit te voeren, hebben ze diep moeten graven naar de nationaliteit van de gasten. Uiteindelijk hebben ze meerdere hotels bereid gevonden mee te werken. Het onderzoek beperkt zich tot de landen in West-Europa. De resultaten zijn opmerkelijk. We kunnen alvast een klein tipje van de sluier lichten: Het zijn niet de Nederlanders die het meest gierig zijn.

 

De zuidelijke landen blijken het minst gevoelig te zijn voor de toiletartikelen van een hotel. Hieronder vallen Italianen, Spanjaarden, Portugezen en Fransen. Hiervan bleek minder dan 10 procent de toiletartikelen uiteindelijk mee te nemen.

 

De Britten en de Zwitsers zijn al wat gevoeliger voor gratis toiletartikelen. Van deze nationaliteiten bleek 16 procent de weerleiding van een keertje gratis je haar wassen niet te kunnen weerstaan.

 

Glamourland zeep

Foto: Pinterest

 

Dan nu de Nederlanders. We hoeven ons niet te schamen. De Nederlanders bleken slechts een fractie vaker dan de Britten en Zwitsers in de hotels te shoppen voor hun shampoo en douchegel. Van de Nederlanders nam 17,3 procent de toiletartikelen mee.

 

De Scandinavische landen zijn vanwege het gebrek aan specifieke data in dit onderzoek samengevoegd. Toch was hun uitslag niet minder opmerkelijk. De inwoners uit Zweden, Finland en Noorwegen bleken, ondanks hun relatief hoge inkomens, toch bijzonder zuinig te zijn. Van deze landen bleek 29 procent van de gasten de toiletartikelen mee te nemen.

 

Het onderzoek kent een zeer verrassende winnaar. Deze twijfelachtige eer komt namelijk op naam van…. Jawel, de Duitsers! Van de Duitse gasten nam zelfs 43,8 procent de toiletartikelen mee naar huis. Dit betekent dat onder andere de modieuze gratis douchemutsjes ruim twee en een half keer vaker in de tas worden gestopt door het Duitse volk dan door de Nederlanders.

 

Glamourland Acqua

Foto: Pinterest

 

Naast de toiletartikelen namen vrijwel alle nationaliteiten vaak de slippertjes en badjassen mee uit een groot hotel in het noorden van het land. De Fransen bleken daarentegen vrijwel geen toiletartikelen mee te nemen. Wel hoorden we van meerdere hotels dat zij vaak de handdoeken voor eigen gebruik meenamen.

 

Het meeste opmerkelijke artikel dat was meegenomen uit een hotelkamer, was bij een hotel in Maastricht. Hier hadden de gasten de toiletbril uit de badkamer meegenomen. Bij navraag van het hotel bleek de gast al jaren op zoek te zijn naar een dergelijk exemplaar. Het hotel heeft toen besloten de bril aan het stel te schenken op voorwaarde dat ze volgend jaar weer kwamen overnachten. Hoe attent.