Hair 2012

Je kent het wel. ’s Morgens moet je je haasten om op tijd op je werk te komen. Alles loopt op zulke momenten altijd fout. En als dan ook nog eens je haar niet wil vallen zoals het hoort, grrr! Daarom gaan we enkele leuke ideetjes en accessoires op een rijtje zetten zodat je in een mum van tijd je ‘bad hair day’ kan omtoveren in een “perfect hair day”!

1. Wat deze lente en zomer zeker de moeite waard is om te proberen, zijn de haarbandjes. De bandjes verschillen in kleur en vormen. Enorm leuk én hip zijn de haarbandjes waar in feite drie bandjes in zitten verwerkt. Deze kan je uit elkaar schuiven waardoor je een leuk effect krijgt.

2. De tweede optie is een vintage sjaal in je haar wikkelen. Dit kan op veel verschillende manieren; gewoon over je haar binden zoals een haarband, gecombineerd met een leuke knot of staart of je vlecht de sjaal mee in een grove vlecht.

3. Een volle hoge dot, kan je het best maken met een sok. Je knipt het gedeelte waar je tenen horen te zitten eraf en rolt daarna de sok op als een donut. Je maakt een staart en deze paardenstaart wikkel je in de donut. Het is een handig hulpmiddel en je krijgt er gegarandeerd een mooie dot van.

4. Dit is eentje voor de durvers. Je kan van de bloemetjes in de weide ook mooie, frivole haarbandjes maken. Dan voel je je terug in de tijd van de flower power. Wel opletten dat je op het einde van de dag niet met verwelkte bloemen in je haar rondloopt.

5. Tenslotte de “good old” vlecht. Hiermee kan je écht experimenteren. Je kan een visgraatvlecht, een gewone vlecht, een losse vlecht en vele andere variaties op de ouderwetse vlecht maken. In plaats van in het midden kan je ook eens “out of the box” aan de zijkant van je hoofd beginnen met vlechten.

Dus weg met bad hair days en saaie staartjes, genoeg mogelijkheden om snel en fashionable voor de dag te komen!

 

Reporter: Britt

Bron foto: http://girlobsessed.blogspot.com/