How to wear: printbroeken voor mannen

In ons recente artikel over hoe trendy en professionalisme wordt gecombineerd op de werkvloer, haalden we al eens deze recente fashiontrend aan voor onze vrouwelijke fans. Maar om onze mannelijke fans zeker niet in de kou te laten staan, heeft Glamourland voor jullie een simpele how-to-wear guide opgesteld. Deze trend volgt de huidige obsessie van de fashion industry voor prints en patronen, ideaal om te experimenteren met je persoonlijke stijl. Met andere woorden: Stand out of the crowd with these pair! Prints nemen alleen maar toe in aantal en er is nog geen teken van afzwakking in zicht. Dus waarom zouden wij dan wel moeten inboeten? No reason to hold back!

 

Door een print te dragen op je broeken maak je alvast een echt statement. Bovendien is het een ideaal alternatief om de focus van je look eens te verleggen naar een ander kledingstuk dan je jacket of hemd.

 

The runway

Printbroeken waren wereldwijd dominant aanwezig op de verschillende lente/zomer fashion weeks, zoals in de collecties van Gucci, Dries Van Noten, Hackett, Zegna and Diesel Black Gold bijvoorbeeld:

 

The guidelines

Natuurlijk om er niet als een clown uit te zien in je paar, zijn er een aantal guidelines die je toch beste kunt naleven. Een man moet eruitzien alsof hij zijn kleding met het juiste verstand heeft gekocht, ze met zorg draagt en er vervolgens niet meer teveel mee bezig is. Geen vervelende situaties of dubbelzinnigheid wanneer het tot stijl aankomt. Eenvoudig gezegd: jij draagt het stuk niet, het stuk draagt jou.

 

Een andere belangrijke regel is het gebruiken van neutrale stukken om zo je statement piece in balans te brengen. Print op print hoef je niet per se te vermijden maar is wel tricky. Als je echter zeker bent van je stuk en een goede patroonmix hebt, waarom niet? De perfecte look is vaak een kwestie van trial and error.

 

The looks

Smart-Casual

Kies voor een slimme aanpak en ruil je jeans of chinos in voor een statement paar. Hou de rest van je look zoals het is: de klassieke blazer-shirt-shoes combinatie, plus eventueel enkele accessoires of extra details je die graag draagt en die je persoonlijke stijl vertegenwoordigen. Het enige verschil zit hem in je nieuwe printbroek.

 

Daarnaast zijn accessoires het middel bij uitstek om meer kleur in je look te brengen, hoewel een pochet of das in dit geval het beste werkt. Drie statement pieces is een beetje te veel van het goede en verzwakt je algemene look. Natuurlijk is je printbroek, met neutrale accessoires, al voldoende om iets nieuws in je look te brengen.

 

Glamourland

Foto’s: Tumblr

 

Casual chinos   

Printbroeken zijn nu niet bepaald de meest formele kledingstukken  dus voor een echt formeel event kun je deze best vermijden. Hou het bij smart-casual events om deze op een verfijnde manier te dragen.

 

Alhoewel, casual hoeft niet noodzakelijk in te boeten aan verfijning. Kies voor licht en neutraal knitwear, een lichtblauw overhemd en een paar gedurfde printchinos. Hou de stofkeuze licht en werk vervolgens af met tijdloze loafers, sokloos natuurlijk:

 

Glamourland

Foto’s: Tumblr

 

Klassieke prints

In plaats van altijd te kiezen voor een moderne print, zou je niet eens gaan voor een meer klassieke en duurzame versie? Denk hierbij aan een blokpatroon of strepen. Plaid is een essentiële basis en de broek hieronder zal het beste werken in een simpele, casual look.

 

Een eenvoudige polo en loafers zorgen voor een finishing touch die comfortabel is en een tijdloze charme uitstraalt.

 

Glamourland

Foto’s: Tumblr

Print is uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de huidige mannencollectie voor zij die wel eens gewaagd uit de hoek durven te komen. Het komt op alle mogelijke manieren terug in de huidige fashion; gaande van high fashion tot high street. Printbroeken behoren tot de meest netelige kant van deze trend, aangezien ze toch wel een staaltje zelfvertrouwen en gevoel van stijl vereisen. Zal jij deze zomer de sprong wagen?