Ja we mogen weer! Hoelahoepen

Waarschijnlijk hebben wij er vroeger allemaal eentje gehad: een hoelahoep. Zo’n roze hoelahoep van de Bart Smit, waar je dan water in moest doen. We deden het op het schoolplein en met buitenspelen, maar wist je dat hoelahoepen eigenlijk hartstikke goed voor je is? De laatste tijd wordt de hoelahoep steeds populairder, en dan niet die Bart Smit hoelahoep die je vroeger had, maar een echte fitnesshoelahoep. De fitnesshoelahoepen zijn een stuk zwaarder dan die je nog van vroeger bent gewend, maar na eventjes te hoelahoepen heb je al een complete work-out achter de rug! Dat klinkt beter dan weer die saaie route hardlopen toch?

 

Hoelahoepen zorgt voor strakke buik-, bil- en beenspieren, omdat je die continu aanspant. Ook verstevigt het de spieren in je romp, en zorgt het voor een goede balans. Uiteindelijk zorgt het er zelfs voor dat je minder snel blessures oploopt met het sporten.

 

Dit was voor ons van Glamourland genoeg reden om eens op onderzoek uit te gaan. Bij gebrek aan een hoep-PT kun je hoeplessen volgen op de Hoopdance School in Amsterdam en Leiden, maar bijvoorbeeld ook bij Hoopholland in Rotterdam. Ook Youtube staat vol met filmpjes met tips en work-outs met de hoelahoep. Zo zegt de vrouw in onderstaand filmpje elke dag chocola te eten maar toch slank te blijven, dankzij de hoelahoep work-out. Oef, wij zijn fan.

 

 

Heb je jouw PT al naar hoepcursus gestuurd of denk je na dit filmpje amehoela(hoep)? Dan is er voor jou altijd nog deze uitkomst van Chanel.