We love Joan

Zoals sommigen van jullie wel weten heeft de Diva of all times (en Diva moet hier echt met hoofdletter!), Joan Collins, een bezoek aan ons kikkerlandje gebracht. Het is al even geleden, maar wij wilden het toch nog even aanhalen. De avond was te mooi om deze jullie te onthouden.

 

glamourland

 

Heel Amsterdam liep uit voor de feestelijke openingsavond van Joans one-womanshow. Uitvindster van de bitch-slap, in standhoudster van de shoulderpad, fervent bontliefhebster, schrijfster van gemene boeken, genietster van Snickers-repen. Wat is die vrouw allemaal niet en wat doet ze allemaal wel niet. Wij kwamen erachter tijdens de show.

Het nieuwe de La Mar was op vrijdagavond 20 april het toneel van vele BN-ers. Van Gordon tot Connie Breukhoven en van Jeroen Krabbé tot Caroline Tensen. Werkelijk waar: íedereen was aanwezig voor dit grootse spektakel. Want toegegeven, wanneer zie je de grootste diva aller tijden nou in levende lijven tegenover je? De zaal was uitverkocht. Het toneel was aangekleed en stond vol met mooi, chique meubilair en een enorm boeket fleurige bloemen. Vanachter een kamerscherm maakte La Collins haar entree, slechts gekleed in een (afzakkend) schoudertruitje en pailletten legging. “Hoe doet die vrouw het?” verzuchtte de zaal. Miss Collins loopt tegen de tachtig en heeft naar eigen zeggen nog nooit een (cosmetische) ingreep laten doen. Toch heeft ze een lijntje om U en Amen op te zeggen en heeft ze een schitterend gelaat met weinig rimpels.

 

glamourland

 

Joan vertelde ons in ongeveer anderhalf uur lang over haar successen, maar ook over haar dalen. Ze vertelde over haar ouders, haar eerste films, haar verschrikkingen. Haar “bijna faillissement” kwam aan bod, evenals haar come back in Hollywood terwijl je al vergeten glorie bent. Ze vertelde over verschrikkelijke horrorfilms waarmee ze haar geld verdiende en over haar glorie bij Dynasty uiteraard. De aanwezigen in de zaal klapte hun handen stuk tijdens de vertoning van geweldige scènes uit Joans carrière en Joan vertelde honderduit over wat er allemaal achter de schermen gebeurde.

 

 

Ze besloot de avond met het beantwoorden van vragen uit het publiek. Saillant detail is dat deze werden voorgelezen door haar járen jongere man. Dichterbij de Diva zal je niet komen dan tijdens het zien van deze show. Wij hebben er in ieder geval zeer van genoten en mocht deze legende nog eens terugkomen naar ons mooie Amsterdam: Ga het zien!

Reporter: Allan

Twitter: @AllanVos