Wat mannen kunnen leren van vrouwenmode

De wereld van fashion draait voornamelijk om womenswear. Elk jaar opnieuw laten talentvolle designers en gerenommeerde modehuizen hun creaties over de catwalk flaneren, in de hoop de vrouw van vandaag te bereiken en te inspireren met behulp van verschillende trends die de kop opsteken. Wij van Glamourland staan dan ook altijd klaar om je telkens weer een update te geven van het reilen en zeilen. Menswear daarentegen hinkt nog een beetje achterop, maar heeft de laatste jaren een stevige inhaalbeweging gemaakt in de fashion. Jongens, we zijn op de goede weg!

 

Toch kunnen we zeker nog iets leren van womenswear, om dit vervolgens toe te passen in onze personal style. Remember, zij spelen dit spelletje al veel langer dan ons jongens! En zelfs een stuk beter ook (hoewel niet iedereen dit altijd wil toegeven). Als het aankomt op kleurencombo’s en het mixen van patronen en texturen, zijn vrouwen de echte kampioenen. Waarom zouden we dan niet enkele ideetjes van hun stelen? Fashion is nog altijd een women’s game, dus waarom niet leren van de beste?

 

Glamourland heeft voor jullie een aantal crossover ideetjes opgesteld die jullie personal style een duwtje in de rug kunnen geven.

 

Glamourland

Foto: J. Hilburn

 

Minder regeltjes, meer vrijheid

In menswear zijn er vaak onnodige regeltjes die nageleefd moeten worden. Mannen hoeven niet veel opties, zolang het maar de juiste zijn. Vrouwen hebben geen probleem met het mixen en matchen van formal en casual pieces, omdat ze veel meer vrijheid hebben om te combineren.

 

Voor mannen kan het net zo simpel zijn als het dragen van je favoriete sneakers/loafers op een stijlvol pak of net zo complex als het combineren van een tuxedo vest met jeans. Wees niet bang om wat meer te experimenteren met je garderobe en laat je verrassen door de resultaten. Niet geschoten is altijd mis!

 

Het verhaal van kleuren

De rode draad van womenswear is kleur, om zo telkens weer de ideale look tevoorschijn te toveren. De volgende keer dat je een meid ziet die spot on zit met haar kleuren, bedenk dan even waarom het juist zo goed werkt volgens jou. De meeste van ons hebben slechts 2 kleurenstanden: monotoon en helder, of gewaagd en fel. Laat je de volgende keer eens inspireren door het vrouwelijke geslacht en verken de grey zone van contrasterende en aanvullende kleurencombinaties. Bekijk hoe elke kleur het kleurenpallet van je volledige outfit tot zijn recht laat komen, in plaats van je te focussen op slechts één stuk.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Het belang van texturen

Seizoensgebonden materialen werken samen het beste en niemand begrijpt dit beter dan vrouwen. Wij mannen zweren vaak het hele jaar door bij katoen, zonder al te veel af te wijken van deze cotton road. Elk seizoen heeft wel zijn eigen materialen: tweed met denim in de herfst/winter of tropische wol met een mix van linnen in de lente/zomer. Zorg dus ervoor dat je op de hoogte bent en creëer je eigen seasonal garderobe.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Anti-uniform

Wij zijn de eerste om jullie te vertellen dat een net pak een must-have is in je garderobe, maar al te vaak wordt er op veilig gespeeld. Dit terwijl meiden all the fun hebben! De ene dag zijn ze een gevatte zakenvrouw en de andere dag zijn ze dan weer een Raf Simmons biker chick. Elke dag is voor hun een kans om te experimenteren met de verschillende facetten van hun personal style. Wat weerhoudt je om eens te experimenten met jouw dagelijkse stijl?

 

Als je in een speelse bui bent, waarom probeer je dan niet een statement print of een paar gekleurde chino’s? Het is misschien niet wat je doorgaans zou dragen, maar het is zeker het risico waard.

 

Glamourland

Foto: Tumblr

 

Dus als je de volgende keer worstelt met je outfit of een gebrek hebt aan inspiratie, kijk dan eens over het muurtje van womenswear. Vergeet niet dat zij bigger & better zijn, dus waarom zou je er niet gewoon van profiteren en een aantal ideetjes stelen? Verrassende resultaten gegarandeerd! Wij van Glamourland zijn er om je aan te moedigen.