Wat dragen we volgende zomer? Bekijk hier de zomercollectie 2017 show van Tony Cohen!

Het Westergasterrein was weer een ontmoetingsplek voor modeminnend Nederland, exclusieve genodigden, bekende koppen en iedereen die fashion ademt. Met op vrijdagavond Neerlands trots Tony Cohen, die een collectie aan zijn publiek liet zien met een wel heel verrassend uitgangspunt.

 

Tony Cohen Jeroen Snijders 1

 

Waar sensualiteit, een vleugje kleur en een boel vrouwelijkheid nog steeds de show steelde op de catwalk, was het Tony Cohen die tijdens het half jaarlijks terugkerend event op persoonlijke tour ging. Nooit eerder heeft de ontwerper een thema, dat zo sterk vanuit gevoel kwam, zo diep door laten dringen in de collectie. Een intense vertaling van een emotioneel proces dat hij door heeft moeten maken. En wie aan veel zwart en weinig sfeer denkt heeft het mis. De collectie was een warm deken van gesnoerde en gebonden items, afwisselend met wijde, losse stuks. Elementen die allemaal perfect terug te refereren zijn naar de titel van de show: restrained and release.

 

Tony Cohen team Peter Stigter 2

 

Een show met een hele nieuwe invalshoek, anders dan we van de Nederlandse ontwerper gewend zijn. Sinds 2005 presenteert Tony Cohen zijn couture collecties onder designerlabel TONYCOHEN en richt zich bewust op internationale uitbreiding met een showroom in Parijs, Milaan en New York.

 

In 2010 oogst hij met zijn show in Bryant Park tijdens New York Fashion Week zijn eerste internationale succes. Hierna volgen commerciële lijnen voor vrouwen èn mannen. Na een herintroductie op de Amsterdam Fashion Week in 2012 ligt de focus van het merk nu sterker dan ooit op een herovering van de internationale markt.

 

Tony Cohen team Peter Stigter 1

 

Toch was er tijdens de Amsterdamse Fashion Week weinig internationaal te zien. Sterker nog, oerhollands trots sierde de catwalk. Modellen, waaronder vast gezicht Kim Feenstra die het modegepeupel trakteerde op een collectie die draagbaar als altijd is, met een vleugje klasse en een stijlvol sausje om het geheel af te maken.

 

Tony Cohen Jeroen Snijders 2

 

Na afloop was het publiek in twee kampen verdeeld: de een die #tonycohen trending maakte op Instagram en Twitter, en de ander die het winkelmandje resoluut volgooide met gloednieuwe aanwinsten. Tot welke wij behoorden? Een beetje van beide. Restrain en release…

 

Foto’s: Jeroen Snijders en Team Peter Stigter