Walk in my closet

“I like my money right where I can see it, hanging in my closet.” Niet alleen Carrie Bradshaw van Seks and the City is dol op een walk-in-closet. Wij Glamourlanders kunnen ook niet zonder. Niets is mooier om al je zelf verdiende merktassen een prominente plaats te geven, zodat je er urenlang bij weg kan dromen. En wat te denken van al die designer heels!

 

Heel leuk dus, zo’n walk-in-closet. Maar hoe richt je zoiets in? Glamourland helpt jou om jouw ideale garderobe samen te stellen en deze netjes op te bergen. Zo hoef je voortaan niet meer te zoeken naar dat ene leuke blouseje die je ergens op een stapel hebt verstopt.

 

Garderobe tips

1) Ontwikkel je eigen stijl. Het is belangrijk om je eigen persoonlijke stijl te ontwikkelen. Een eigen stijl laat zien wie jij bent. Wanneer je bijvoorbeeld heel zakelijk wil overkomen, is het uit den boze om roze jurkjes te dragen.

 

2) Kies voor basics! Ga uit van de vijf basic kleuren: grijs, wit, blauw, zwart en bruin. Deze kleuren zou iedereen in zijn of haar garderobe moeten hebben. Evenals de volgende basic-items: een goede jeans, een t-shirt, een overhemd of blouse, een blazer, een pantalon, een rok en een jurk. Vooral de Little Black Dress is een must! Betreft je schoenen zijn prachtige laarzen onmisbaar, net als heuse killerheels en uiteraard stoere sneakers. Maar vergeet je ook niet een parmantig sandaaltje voor de hete zomermaanden? Voordeeltje: met basics kun je eindeloos combineren. Zo kan je op een blauwe spijkerbroek een wit t-shirt dragen en daar overheen een grijze blazer. Of bijvoorbeeld een zwarte rok met daarbij een blauw overhemd. Ook staat een extravagante, geprinte sweater heel tof op een basic jeans.

 

3) Kies kwaliteit boven kwantiteit. Oké, een shirtje van de H&M kan leuk zijn, maar na een paar keer wassen merk je wel dat dit kledingstuk alles behalve kwaliteit bevatte. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop. Na een maand is het shirt aan vervanging toe. Het is slimmer om kleding van een betere kwaliteit te schaffen. Let wel! Een goed wasmiddel is belangrijk. Net als het scheiden van witte en bonte was. Hiermee voorkom je kleurverloop en pluisjes.

 

4) Kies voor accessoires. Een zwarte handtas die overal bij matcht en een prachtig horloge behoren tot de basics. Verder zijn accessoires zoals kettingen, armbanden, oorbellen en sjaals onmisbaar in je fashioncollectie. Door je basicoutfit te combineren met wat felle neonarmbanden, tover jij jouw outfit om tot een kleurrijk geheel.

 

Glamourland Walk in closet

Foto: Tumblr

 

Opbergtips

1) Wees selectief. Kies voor kleding die vaak draagt en heel mooi vindt. Een shirtje van vijf jaar geleden waar je niet meer naar omkijkt, daar moet je toch echt afstand van doen.

2) Houd je walk-in-closet seizoensgebonden. Het fijne hiervan is dat je dan geen overvolle kast krijgt. Verhuis tijdens de zomermaanden je winterkleding naar de zolder. En in de wintermaanden sla jij daar juist je zomerjurkjes op.

3) Sorteer op kledingsoort. Dat betekent pants bij pants, jurkjes bij jurkjes, en ga zo maar door. Hierdoor vind je jouw kleding sneller terug.

4) Sorteer op kleur. Dat is niet alleen een genot voor het oog, maar zo wordt het ook makkelijker om de juiste combinatie te maken. Daarbij vind je items sneller terug als je een bepaalde dresscode voor een cool feestje hebt.

5) Kleding die snel kreukt hang je op een kledinghanger. Strijken is nooit leuk.

6) Maak gebruik van kastjes met glazen deuren, zo kan je in één oogopslag zien hoeveel kleding je hebt.

7) Kleding die je het meest draagt, leg je bovenop de stapel. Handig, want zo blijft het opgeruimd.

8) Helaas: ook in walk-in-closets is het stoffig. Om je kleding op hangers te beschermen, kun je gebruik maken van een mooie schuifdeur of een gordijn.

 

Glamourland Walk in closet

Jaime King’s baby! Foto: Jaime King’s Instagram

 

Andere leuke ideeën:

1) Geef de artikelen die  jou het meest dierbaar zijn, bijvoorbeeld je eerste merkhorloge die je hebt gekocht van je eerste maandloon, een speciaal plekje in je walk-in-closet. Zo kan je weer even terugdenken aan your happy moment toen je je eerste fashion item kocht.

2) Make your closet personal. Hang foto’s van je beste vrienden op of een mooie poster van jouw favoriete stijlicoon.

3) Besteed ook aandacht aan het uiterlijk van je walk-in-closet. Het is bijvoorbeeld fijner om binnen te lopen in een ruimte met veel lichtinval en mooie, witte, strakke kasten dan een ruimte met oude, bruine, krakende kasten waarin je amper ziet wat je aan kleding hebt.

4) Een grote passpiegel is onmisbaar! Uiteraard wil je checken hoe de kleding staat. Een prachtige fauteuil is ook een must. Handig als steun bij het aantrekken van je favoriete heels.

En nu aan de slag! Hop, hop! Maak ruimte voor een walk-in-closet. Nog een klein tipje: maak hem meteen extra groot. Dan heb je een goede reden om hem aan te vullen als je de kasten niet gevuld krijgt met de collectie die je al hebt ingeslagen.