Vivienne Westwood verovert de P.C.

Jawel, we hebben er weer een pareltje bij! De Britse designer, activiste en internationaal modemerk Vivienne Westwood opende bij ons in de P.C. een boutique. Amsterdam is de plaats van Westwood’s allereerste brandstore in Nederland en is de vinden op de P.C. Hoofstraat 116H, middenin het Fashion & Museum District van de hoofdstad. De lokale architectuur neemt een stijl aan van de late negentiende en vroege twintigste eeuw, waardoor het gebouw een uniek karakter krijgt en de straatnaam zelf een historische noot aan het geheel toevoegt. *Pieter Corneliszoon Hooft – een Nederlandse historicus, dichter en dramaticus.*

 

Vivienne Westwood Amsterdam Glamourland (3)

 

De Kroatisch / Russische onderneemster Olga Rodionova, die het merk 15 jaar geleden al introduceerde in Moskou, brengt nu het iconische modehuis van Vivienne Westwood naar Nederland met deze eerste winkel in hartje Amsterdam. De boutique biedt twee verdiepingen gevuld met de laatste ready-to-wear collecties van het merk. Hierbij moet je denken aan: Vivienne Westwood dameskleding en herenkleding, Andreas Kronthaler voor Vivienne Westwood en Anglomania, evenals alle accessoires – waaronder handtassen, schoenen, sieraden, brillen en parfum.

 

De boutique van meer dan 300 vierkante meter groot wordt omgetoverd tot het nieuwe wereldwijde winkelconcept voor Westwood Retail en is de derde in zijn soort na de flagship stores in Parijs en New York. Met behulp van een mix van duurzame, rauwe en natuurlijke materialen zoals; hars, ijzer en multiplex, komt de hardware DIY-look van het interieur in combinatie met industriële, ruwe eenvoud tot leven. Iconische elementen van het merk Westwood maken de minimalistische ruimte af, overduidelijk ontworpen om de avant-garde creaties van het typische merk te herbergen.

 

Vivienne Westwood Amsterdam Glamourland (2)

 

VIVIENNE WESTWOOD
In 1989 ontmoette Vivienne Andreas Kronthaler, die niet veel later haar man en langdurige designpartner zou worden. In 2004 wijdde het Victoria & Albert Museum in Londen een Vivienne Westwood expositie om haar 34-jarige carrière en bijdrage aan de mode-industrie te vieren. Dit was de grootste tentoonstelling ooit gewijd aan een ‘levende’ Britse modeontwerper. In 2006 werd deze bijdrage aan de Engelse mode-industrie officieel erkend toen zij werd aangesteld als Dame Commander of the Order of the British Empire (DBE) door Koningin Elizabeth II.

 

Vivienne Westwood is een van de laatste zogenaamde independent global fashion companies van de wereld. Soms kreeg het merk de stempel ‘provocerend’. Uiteindelijk is het doel van Vivienne Westwood (om een merk neer te zetten dat om meer gaat dan het simpelweg produceren van kleding en accessoires) meer dan geslaagd. Westwood blijft haar verbeelding vertalen in fysieke items en wil daarbij de ontvanger bewust maken van milieu- en mensenrechtenkwesties. De ontwerprecord-houder (ruim veertig jaar zit deze dame al in het vak!) is vandaag de dag een van de meest invloedrijke modeontwerpers en activisten ter wereld.

 

Geheel trouw aan het DNA van het merk, draait de Amsterdamse winkel volledig op groene energie en al het afval dat uit de winkel wordt gegenereerd, wordt zorgvuldig gesorteerd en gerecycled. Zo zien we het graag!