VIVA400-awards uitgereikt aan succesvolle vrouwen

Een avond die geheel in het teken staat van succesvrouwen, hoé mooi klinkt dat? Dinsdagavond gebeurde het in een stampvol The College Hotel in Amsterdam: daar werden namelijk voor de zevende keer de VIVA-Awards uitgereikt. Om het feestje nog heuglijker te maken, overhandigde Beau van Erven Dorens namens weekblad VIVA de prestigieuze awards áán die meest succesvolle jonge vrouwen van Nederland: de dames die binnen hun vakgebied écht het verschil maken.  Want hé, zij mogen er wezen! Niet alleen de VIVA400-vrouwen waren aanwezig, maar ook de vakjury, met daarin onder meer Sylvana Simons en Marvy Rieder. Q-Music-mannen Mattie & Wietze deden live verslag.  En raad eens: dat doen wij van Glamourland nu ook, maar dan speciaal voor jullie!

 

Aanstormend talent, Business, Creatief, Mode, Online, Stoer, Knappe koppen en Eco: het zijn de acht categorieën waar VIVA vierhonderd succesvolle Nederlandse vrouwen voor selecteerde. #VIVA400 was trending topic en naar de livestream van het evenement – gepresenteerd door Mattie & Wietze – werd massaal gekeken. We gaven jullie geen ongelijk, lieve kijkers!

 

Vivianne Bendermacher Mattie Wietze

Foto: Vivianne Bendermacher / VIVA

 

Mocht je het gemist hebben gaan we maar meteen over tot het belangrijkste punt: de winnaressen! Chapeau voor al deze knappe dames: wij worden ongelooflijk vrolijk van al die powervrouwen!

 

Aanstormend talent
Fenneke Dam en Astrid Nijssen hebben dit jaar de stichting Vivendi opgezet. Door middel van voorstellingen, documentaires en films willen ze op maatschappelijk en cultureel niveau een bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare groepen in de samenleving, zoals mensen met dementie.

Business
Sofie Rockland is eigenaar van het luxe, erotische lifestylemerk 210th. Haar collectie bestaat uit uitdagende cadeauboxen (met erotische accessoires en verleidelijke opdrachten) en een chique lijn lichaamsverzorgingsproducten. Vernieuwend: Sofie gaat met haar spannende cadeauboxen samenwerkingen aan met hotels.

Creatief
Lieke Poppelaars heeft als decoratieschilder haar creatieve stempel gedrukt op beroemde Efteling-attracties. Haar talent wordt ook internationaal opgepikt. Zo werkt ze nu onder meer aan de Zeven Dwergen voor Disneyland Shanghai.

Eco
Rebecca Wiering en Jennifer Breaton zetten in de Oosterschelde de eerste commerciële zeewierboerderij van Nederland op: Zeewaar. Als het aan de boerinnen ligt, staat er over een paar jaar standaard zeewier op het menu: goed voor de gezondheid en het milieu.

Knappe koppen
Anne Leferink is in juli gepromoveerd aan de Universiteit Twente met een bijzondere ontdekking: een nieuwe methode om bot- en kraakbeenweefsel te creëren. Met deze methode kunnen patiënten met artrose of osteoporose in de toekomst behandeld worden met injecties in plaats van operaties.

Mode
Mei Ling Tan en Jantien Herfst zijn de oprichters en eigenaars van House of Einstein. Een snelgroeiende startup die boxen met handgeselecteerde outfits aanbiedt. Ze richten zich op de drukbezette man die het belangrijk vindt om er goed uit te zien, maar geen tijd en/of zin heeft om te winkelen. Ze groeiden in twee jaar naar meer dan duizend klanten en tonnen omzet.

Online
Aranka van der Voorden en Christel van der Nol zetten in maart de online community #FITGIRLCODE op voor actieve en fitte meiden die gezond willen eten en leven. Binnen een paar maanden hadden ze al 75.000 bezoekers per maand. En ze gaan vérder waar online ophoudt, want ook in het offline leven willen de meiden hun #FITGIRLCODE uitstralen: met maandelijkse events en een eigen kledinglabel.

Stoer
Larissa Klaassen is student informatica. Omdat ze vrijwel blind is, kon ze een aantal studievakken niet volgen vanwege de ontoegankelijke wiskundige tekens. Na lang onderzoek ontwikkelde ze een methodiek om deze symbolen toegankelijk te maken voor blinden. De tekens werden meteen internationaal opgenomen in het brailleschrift.

 

VIVA400 Glamourland

Foto: VIVA

 

Record aantal stemmen
Elk jaar selecteert de redactie van VIVA vierhonderd succesvolle, inspirerende jonge vrouwen uit twee bronnen: de aanmeldingen die in de loop van het jaar voor de VIVA400 zijn binnengekomen, aangevuld met eigen naspeuringen in de media en op internet. Zo ontstaat een gevarieerde lijst van vrouwen met elk hun eigen specialisme. Vervolgens kon er tot 2 november via viva.nl gestemd worden op de favoriete VIVA400-vrouw. In totaal hebben 38.574 mensen dat gedaan: ruim drie keer zoveel als vorig jaar. Na het tellen van de stemmen koos een vakkundige jury uit de top-5 – waarbij sommige vrouwen als duo, trio of kwartet werden genomineerd – de winnaars binnen hun categorie.

 

Jury
De VIVA400-jury bestond dit jaar uit: Vivianne Bendermacher (VIVA), Fabienne Chapot (Fab), Isrid van Geuns (IS Works & IS Boutiques), Marvy Rieder (marVie Foundation), Inge Reichman (Renault Nederland), Sylvana Simons (The House of Power), Mette te Velde (Strawberry Earth), Jacqueline Vizée (Backbone International). Fijne namen, die het feestje mede nóg mooier hebben gemaakt!

 

Och, wát was dat een avond! Powervrouwen heb je nou eenmaal nooit genoeg, en dat begrijpt de VIVA gelukkig optimaal.  De heren kunnen alvast gaan inpakken! ;-)