Vis & Seizoen Festival 2014: het neusje van de zalm

Jawel, het volgende evenement klinkt ons in ieder geval als muziek in de oren: het Vis & Seizoen Festival 2014 komt eraan! Dit 3-daagse festival te Amsterdam zal op 2, 3 en 4 oktober plaatsvinden. Mocht je een echte Bourgondiër zijn kan je dit eigenlijk niet missen: 3 dagen lang genieten van waanzinnige visgerechten en je laten inspireren door bijzondere demonstraties. Interesse in bijvoorbeeld topsushi? Dan moet je hier zijn. Het festival vindt plaats in de overdekte Markthal van het Food Center in Amsterdam. De Markthal zal er dan een tikkie anders uit zien dan normaal: het zal omgetoverd worden tot een absoluut walhalla voor de visliefhebber. Er wordt namelijk niet zómaar voor je gekookt: de crème de la crème van top-chefs en restaurants zal aanwezig zijn om jou te verrassen. De opbrengst van het evenement wordt door Jan van As aan de Voedselbank van Amsterdam geschonken.

 

Glamourland Vis & Seizoen festival

Foto: Vis & Seizoen festival

 

Versvishandel Jan van As

Versvishandel Jan van As is de initiatiefnemer van dit spektakel en tevens de winnaar van de DAM Prijs 2013 (meest duurzame MKB bedrijf van Amsterdam). Met het prijzengeld van de DAM Prijs 2013 heeft Versvishandel Jan van As – door middel van de stichting Vis & Seizoen – de eerste editie van dit festival gelanceerd: “voor de inwoners van Amsterdam e.o., en als investering in duurzame vis consumptie”. Het festival heeft als doel de gasten en horecawereld te informeren over het belang van duurzame vis en seizoensgebonden vangst. Dit draait voornamelijk om vangsttechnieken, seizoenen, smaak en kwaliteit; de 4 ultieme basisingrediënten voor de allerlekkerste visgerechten!

 

Glamourland Vis & Seizoen festival 2

Foto: Vis & Seizoen Festival

 

3-daags Vis & Seizoen Festival

Tijdens het 3-daagse festival worden de gasten ondergedompeld in de wereld van vis. Er kan inspiratie worden opgedaan, heerlijk worden genoten van culinaire gerechten en gasten kunnen een meet & greet met bekende chefs hebben. Jawel, spanning en sensatie pur sang! Er zullen speciale demonstraties worden gegeven en nieuwe innovaties rondom vis-bereiding worden gepresenteerd door diverse restaurants en top chefs. Iedere dag heeft een afwisselend programma, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staat. Kortom: proeven, leren, inspiratie op doen en genieten van al het moois dat de zee te bieden heeft. En dames en heren, dat is véél.

 

  Glamourland Vis & Seizoen festival 4

Foto’s: Vis & Seizoen Festival

 

De indrukwekkende line-up

Het mooie van het verhaal: de indrukwekkende line-up van het Vis & Seizoen Festival groeit elke dag. De organisatie maakt per week bekend welke top chefs mee zullen doen aan het evenement. Rondom het Centrale kookeiland kun je verschillende foodcorners vinden waar je de beste gerechten kunt proeven; zo is er een mega sushi food corner en ook ASMI zal een food corner inrichten. Iedere dag heeft een leuk en afwisselend programma, waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan.

 

Glamourland Vis & Seizoen festival

Foto: Vis & Seizoen Festival

 

Het festival programma

Op donderdag 2 oktober is de 5 sterren VIP-avond. Op deze avond worden de gasten volledig in de watten gelegd door de chefkoks en restaurants van de grotere 5 sterren hotels van Amsterdam en omgeving. Voor de VIP-avond kunnen de gasten een plekje aan tafel bemachtigen en op een exclusieve manier genieten van top visgerechten. Tijdens de avond wordt er een all-inclusive 6-gangen diner geserveerd met een bijpassend wijnarrangement. Klinkt als muziek in je oren, toch? De avond wordt afgesloten met de bekendmaking van de tussenstand van het donatiebedrag aan de Voedselbank Amsterdam.

 

Robert Kranenborg

Foto: Vis & Seizoen Festival

 

Op vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober zal de avond worden verzorgd door de deelnemende Michelin-sterren restaurants en chefs. Leuk is dat de gasten kunnen zien hoe er door gerenommeerde chefs verschillende culinaire hapjes worden klaar gemaakt op het hoofdpodium. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond kunnen alle gasten door middel van muntjes diverse gerechtjes proberen bij de verschillende foodcorners. Dus, zin om lekker te eten én bij te dragen aan een goed doel? Kaarten voor het festival zijn te koop via de website www.visenseizoenfestival.nl!