Vijf tips om succesvol èn gelukkig te zijn

Want ja, willen we dat niet allemaal? Over het algemeen koppelen mensen succesvol aan gelukkig zijn. Dus: wie succesvol is, zal het geluk vinden. Dit blijkt echter een tikkeltje anders te liggen: geluk zou juist succes brengen. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Californië, voelen mensen zich gelukkiger als ze optimistisch, energiek en zelfverzekerd door het leven gaan. Dit zou vervolgens weer leiden tot meer aangename, gezellige en betrouwbare mensen . Deze aspecten verbreden de mogelijkheden in je sociale leven: zaken  doen, doelstellingen met succes realiseren, creëren of ontwikkelen van nieuwe dingen, of waarom niet: de ideale partner aantrekken!

 

Voor ons van Glamourland klinkt dit louter als uitmuntende muziek in de oren, en we gokken dat dat voor jou niet anders zal zijn. Aanschouw daarom onderstaande tips om het geluk voor altijd aan je zijde te hebben staan!

 

Glamourland succesvol en gelukkig

Foto: Tumblr

 

De eerste en misschien wel belangrijkste tip: omring jezelf met positieve en gelukkige mensen. Welzijn is besmettelijk en als je omgaat of werkt met mensen die deze staat delen zal je productiever en succesvoller zijn.  Geluk is als een virus dat zich langzaamaan verspreidt: en van een aangenamer soort dan je zoveelste opgelopen computervirus. Zie het maar zo: een gezelschap van positieve en enthousiaste mensen zorgt ervoor dat je dag aangenaam en productiever wordt!

 

Een volgende relevante factor voor geluk is gefocust blijven. Dit stelt ons in staat om te leven in het heden, zonder te blijven denken aan nare dingen die zijn voorgevallen in het verleden.

 

Een onderzoek gepubliceerd in Sciencemag geeft aan dat mensen 47%  van hun tijd afwezig zijn: ze besteden hun tijd aan de gedachten van de verkeerde beslissingen die zij maakten , memorabele momenten, ongelukkige momenten… En dan vragen we ons af hoe komt het dat het jaar alweer halverwege is.

Glamourland succesvol en gelukkig

Foto: Tumblr

 

Tip numero drie: sporten tijdens de dag verandert je gehele dag! Als je moe was zul je meer energie hebben, als je stress had zal je minder gespannen zijn en als je jezelf niet kon concentreren zul je gerichter zijn. Bewegen is één van de grootste bronnen van productiviteit, gezondheid en geluk. De bijkomende effecten van een strakker lichaam vinden wij van Glamourland ook niet geheel vervelend.

 

En dan: wees dankbaar! Het uiten van dankbaarheid is ook een manier van gefocust zijn. Je ziet, je ruikt, je hoort, je kan alle smaken van de wereld proeven.. geniet ervan! Zulke dingen zijn onbetaalbaar, en dat willen we allemaal stiekem nog wel eens vergeten. Om dankbaar te kunnen zijn moet je gericht zijn op vandaag, op wat je hebt bereikt gedurende de dag. Schrijf op wat goed is gegaan tijdens de dag en de redenen waarom jij jezelf gelukkig mag prijzen!

 

Glamourland succesvol en gelukkig

Foto: Tumblr

 

And last but not least: geluk is een keuze. Het heeft geen nut om eeuwig op zoek te zijn naar geluk, kies ervoor om nú gelukkig te zijn. Maak er een dagelijkse intentie van. Niet alles zal onmiddellijk werken en je zal niet de hele tijd  blij zijn, maar als je bereid bent om je levensstijl te veranderen, zullen de dingen om je heen veranderen.  Leven in het moment is misschien wel de grote sleutel tot geluk.

 

De lijst van dingen om “gelukkig te zijn” zal nooit een einde kennen, maar deze kleine tips kunnen nu worden toegepast en maken misschien wel het verschil tussen een frustrerende en een gelukkige dag. Don’t worry, be happy!