Vijf ambassadeurs, zes Michelinsterren: Feestelijke inhuldiging Persian Caviar

Wat hebben royaltyverslaggever Marc van der Linden, ex-politicus en programmamaker Frits Huffnagel, HP/De Tijd hoofdredacteur Tom Kellerhuis, Food Market oprichter Ron Vermeulen en CEO van Dutch Global Media François-Léon Van der Velden gemeen? Alle vijf de heren zijn door kaviaarmultinational Persian Caviar verkozen tot ambassadeurs van het ‘zwarte goud’. Afgelopen week werden ze in de kaviaarboutique te Scheveningen feestelijk ingehuldigd en wij van Glamourland waren erbij.

 

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-13

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-4

 

Eigenaar-directeur Hossein Akef heeft hiermee een bijzonder gezelschap voor Persian Caviar binnengevist, waarvan ieder in hun eigen branche een belangrijke rol speelt. De heren zijn niet willekeurig gekozen: “Elke ambassadeur is een persoon waarmee ik een band heb opgebouwd en waar ik vaak ook al lang mee samenwerk. Hieruit is het ambassadeursinitiatief geleidelijk ontstaan.

 

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-5

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-10

 

De importeur van de exclusieve delicatesse heeft reeds al grote namen aan zich gebonden. Zo werkt hij samen met topchefs als Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), Soenil Bahadoer (De Lindehof**), Bart De Pooter (Pastorale**), Viki Geunes (’t Zilte**) en Bert Meewis (Slagmolen**). De genodigden kwamen tijdens de inhuldiging dan ook niets te kort: Onno, Soenil en Bart kookten de sterren van de hemel tijdens de feestelijke avond en de champagne vloeide rijkelijk.

 

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-1

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-7

 

Jong geleerd is oud gedaan
Geboren in Teheran, werd eigenaar Hossein Akef al op jonge leeftijd door zijn opa, die steurvisser was in Iran, enthousiast gemaakt voor de wondere wereld van de glimmende parels. Hossein zag zijn jongensdroom werkelijkheid worden door een grote dosis doorzettingsvermogen, wat uiteindelijk resulteerde in het in 2004 opgerichte familiebedrijf Persian Caviar, dat vorig jaar haar 10-jarig jubileum feestelijk vierde.

 

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-11

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-8

 

Inmiddels kan Akef wereldwijd gerekend worden tot één van de weinige kaviaarkenners en is Persian Caviar een onomkeerbaar succesverhaal. “Een van mijn jongens zegt altijd: ‘Er bestaan op de wereld veel kaviaar(ver)handelaren, Persian Caviar daarentegen is een erkende kaviaarspecialist die van de vijver tot de verkoop het gehele proces nauwlettend begeleidt’. Ik breng de beste producten onder de aandacht en een hoogstaand product moet je van A tot Z ook hoogstaand behandelen.”

 

persian-caviar-ambassadeurs-inhuldiging-1-25

 

Met op de ene hand een lading kaviaar en in de andere een sigaar, was de avond onweerstaanbaar!

 

Foto’s: Martin van Os