VIDEO: Show Tony Cohen schittert op Amsterdam FashionWeek

Column van beautycoach Lucien Beijerinck

Afgelopen vrijdag was het weer zo’n perfecte avond voor mij als modeliefhebber! Voor Glamourland Magazine mocht ik, heerlijk front row, de show van Tony Cohen bewonderen. Tony Cohen is al jaren één van mijn favoriete ontwerpers. Het modemerk staat bekend om zijn perfecte A-lijnen, het gebruik van luxueuze stoffen, een foutloze afwerking en de bijbehorende allure die hiermee wordt uitgestraald.

 

Tony Cohen

Tony tijdens één van zijn vorige shows

 

Op deze editie van de Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam toonde Tony Cohen zijn zomercollectie van 2018. Zoals gewoonlijk opende de altijd gorgeous Kim Feenstra zijn show. Dit deed zij in een prachtig zwart chiffon jurkje met daarop een slank gesneden colbert. Een ideale manier om avondkleding overdag te kunnen dragen met een meer ingetogen look.

 

Wat daarnaast direct opviel was de doordachte choreografie van deze show. In plaats van recht toe recht aan lopen was deze choreo nu zo ingedeeld dat de modellen verschillende rechthoeken afliepen, wat een dynamisch resultaat gaf op de muziek van Thomas Azier.

 

GLAMOURLAND TONYCOHEN CATWALK AMSTERDAM FASHIONWEEK SS18

Model Ovo Drenth voor Tony Cohen

 

Langzaam werd de show opgevoerd met nog meer grote namen in de fashionindustry. Modellen als Ovo Drenth en Loiza Lamers toonde stoer, doch gracieus zijn collectie. Loiza kwam naderhand nog naar me toe om te zeggen dat ik haar afleidde omdat ik naar haar knipoogde tijdens de show. Loiza: “Ik zag ineens een bos krullen en wilde naar je lachen maar dat mocht niet!” Ik ben zo trots op deze dame. Ik ken haar al jaren uit het kappersvak en nu paradeert ze over de grootste shows en binnenkort is ze zelfs in New York aan het werk!

 

Terug naar de show. Opmerkelijk waren voor mij de volumineuze pakken en de oversized jurken die geïnspireerd waren op blouses. Door de sierlijke stof zwierden ze langs het lichaam van de modellen. Weer een reden waardoor deze collectie niet alleen toegankelijk is voor maatje 32 maar ook goed draagbaar is voor de gemiddelde Nederlandse dame. Chapeau Tony!

 

GLAMOURLAND TONYCOHEN CATWALK AMSTERDAM FASHIONWEEK SS18

 

Na klassiekers in nude en donkere aardetinten veranderde de collectie langzamerhand in meer kleur. Geel is al langer een kleur die te vinden is bij de modehuizen maar Tony Cohen blies deze trend een nieuw leven in. Niet citroen- of limegeel, nee Tony koos voor een kleur geel dat bijna te vergelijken is met goud. Een tint die bij vele huidskleuren uitstekend te dragen is.

 

In de wandelgangen kwam mij ter ore dat dit de laatste show van Tony Cohen zou zijn. Ik hoop ten zeerste dat dit een gerucht is en niet de waarheid want ik weet zeker dat niet alleen ik maar vele modeliefhebbers met mij nog veel van deze man willen zien. Voor nu veel dank aan Tony Cohen en Glamourland, ik heb mijn modehart weer op kunnen halen! Bekijk hier de hele show:

 

Video: livestream Facebookpagina Amsterdam FashionWeek

Foto’s: Team Peter Stigter