Victoria Beckham in Glamourland

Hiep, hiep, Hoeraaa! Victoria Beckham blies afgelopen week al veertig kaarsjes uit! Het opeten van de birthdaycake liet ze vast aan vrienden en familie over. Liever heeft ze ook op veertigjarige leeftijd nog size zero. Hoe dan ook, wij van Glamourland wensten haar uiteraard a very happy birthday!

 

Glamourland Victoria Beckham

Victoria op haar 39e verjaardag – Foto: Twitter Victoria Beckham

 

Haar blitscarrière begon ze als Posh Spice bij The Spice Girls waarmee ze de ene hit na de andere scoorde. Al als klein meisje wist ze wat haar passie is. Nadat ze de musical Fame had gezien, wilde ze ook zangeres worden. Haar ouders steunden haar in haar ambities voor een carrière in de muziek en ze schreven haar meteen in bij de school Laine Theatre Arts in Epsom. Daar studeerde ze dans en modellenwerk. Na haar auditie in 1993 voor The Spice Girls, werd deze dame meteen tot megaster gebombardeerd. Deze popgroep werd de succesgroep van de nineties. Ze verkochten in 1994 meer dan 55 miljoen singles. De bekendste hit is de single ‘Wannabe’ uit 1996. Dit nummer veroverde in maar liefst dertig landen de nummer 1 plek.

 

Niemand van de band werd zo succesvol als Victoria die na de split van The Spice Girls in 2000 nog een carrière had als solozangeres. Helaas behaalde ze daarmee niet de successen die ze ambieerde. Victoria gooide het daarom over een andere boeg en vond haar passie in de mode. Wel kwamen de meiden in 2007 nog samen. Vic deed dat naar eigen zeggen om haar kinderen te tonen dat hun mummy een popster is geweest.

 

Haar succesvolle samenwerking met het jeansmerk Rock & Republic stopte ze om haar eigen merk te lanceren. En met succes! De pers en vooral Vogue bombardeerde Victoria tot het nieuwe wonderkind van de mode. Ze sierde zelfs de aprileditie van de Britse Vogue in 2008 en de Vogue Rusland in februari 2009. Victoria Beckham werkte zelfs als leading editor voor de Franse Vogue in 2014.

Glamourland Victoria Beckham 3

Foto: Vogue

 

Haar modemerk Victoria Beckham is een succesverhaal dat breed in de internationale pers werd uitgemeten en daarmee bewees Victoria dat ze meer was een ‘celebrity who put her name on it.’ Ze mag dan wel met topvoetballer en hunk David Beckham getrouwd zijn, maar werkt zelf ook hard voor hun luxe leventje in Glamourland. Ze benadrukt steevast dat ze bij alles betrokken wilt worden betreft het proces. Daarmee bewijst Victoria dat ze een naam is in de muziek- en modewereld om nooit te vergeten!