Van der Velden eerste ‘Freddy’s Chairman’

Achterover in een leren stoel, met in de ene hand een sigaret en in de andere een ijskoud glas bier, zoals we het graag zien. Wij van Glamourland begaven ons in Freddy’s bar, vernoemd naar de iconische directeur van de wereldberoemde bierbrouwerij: Alfred Heineken. Een wijs man zei ooit: “Geniet nooit met mate”. Op deze fantastische avond werd de daad zeker bij dit woord gevoegd.

 

Glamourland Freddy Glamourland

Alfred (‘Freddy’) Heineken – Foto’s: Roberto Baake en Heineken

 

Onlangs is mediaondernemer en directeur van Glamourland,  François-Léon Van der Velden, officieel benoemd tot allereerste ‘Freddy’s Chairman’. Een fantastisch initiatief dat in het leven is geroepen door het prestigieuze Hotel de l’ Europe, sinds jaar en dag eigendom van de familie Heineken. Maar ook de slaapplaats van onder andere Bill Clinton, Alfred Hitchcock, Naomi Campbell en de hele cast van The Bold and The Beautiful.

 

Hotel de l'Europe

Foto: De l’Europe

Glamourland

Foto: Roberto Baake

 

Het initiatief laat Freddy’s Bar omtoveren tot een bruisende ontmoetingsplaats waar invloedrijke zakenlui elkaar wat business toe kunnen stoppen. Zoals verwacht waren alle genodigden op hun paasbest present. De vrieskou in Amsterdam was geen enkel probleem, ook wij van Glamourland werden zoals altijd bij de l’Europe warm onthaald.

 

Glamourland

Anne-Marie van Leggelo, François-Léon Van der Velden, Erieke Kuitert, Lisette de Koning en Iris Hermans – Foto: Roberto Baake

Glamourland

Toon Pardoel, Suzanne de Zwaan en Jan Willem Loor – Foto: Harry Donker

 

Tijdens de officiële plechtigheid overhandigde de charmante Sales & Marketing director Vincent de Croock namens het prachtige hotel een sigarendoos als wisseltrofee. Met weelderige letters stond hierin de volledige naam van Van der Velden gegraveerd. Het is de bedoeling dat deze gedurende de jaren overhandigd wordt aan de volgende Chair(wo)man.

 

GlamourlandGlamourland de l'Europe ig

 Ellen Pronk en Rens van Dam – Foto: Harry Donker

 

In de speech die François-Léon gaf werd duidelijk dat hij een warm hart aan de sociëteit toe draagt, en deze met trots vertegenwoordigd naar de buitenwereld. Zijn toekomst bleek al vroeg uitgestippeld, zo bleek uit zijn woorden:

“Mijn moeder vroeg mij op mijn achtste wat ik later wilde worden. In tegenstelling tot mijn vriendjes die een baan als chirurg piloot of brandweerman ambieerden, zag ik wel iets in een job als feestganger. En verdomd, het is me nog gelukt ook.”

 

Glamourland

Foto: Robert van Dijk

 

Tijdens zijn speech gaf hij ook wat Glamourland-geheimen prijs, zo werd er onder andere gesproken over de plannen voor een boekenreeks en televisieserie. Dat belooft wat voor de komende tijd!

 

Glamourland

Jonkheer Allard van Haeften en barones Marie-Jeanne van Hovell tot Westerflier – Foto: Robert van Dijk

Glamourland

Foto: Harry Donker

 

Ook na de ceremonie was er uiteraard ruimte voor een alcoholische versnapering. De glazen chardonnay, champagne en (hoe kan het ook anders) ijskoude vaasjes Heineken vlogen ons om de oren. De fumoir, waar Freddy’s echte eigen ‘chair’ staat was omgetoverd tot een bruisende borrelhoek. Leuke bijkomstigheid: de stoel met versleten armleuningen zal voorzien worden van gelukkige uitverkorenen die nog benoemd zullen worden tot Chairman, daarnaast zal in de iconische rookkamer een portret verschijnen. Van der Velden:

“Het gezegde luidt: ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’ en wat een geluk, nu blijkt een traditie te worden dat van iedere Chairman een portret aan de wand zal verschijnen. Geen zorgen, je mag alles tegen me zeggen en ik zal uren naar je luisteren.”

 

Glamourland

Koert-Jan de Bruijn, Menno Born en Jeroen Graas –  Foto: Harry Donker

Glamourland

Foto: Robert van Dijk

 

Wij van Glamourland zijn uiteraard ontzettend trots op onze directeur en kijken terug op een fantastische avond die zowel de kleine uurtjes als de boeken in ging. See you at Freddy’s!