Upside Down

Met medewerking van AJAX vindt op woensdag 26 september een uniek voetbaltoernooi plaats op de trainingsvelden van de Amsterdamse club. Doelstelling: afrekenen met het onrealistische beeld van mensen over kinderen met het Downsyndroom. Acht gemengde teams van bekende Nederlanders, jeugdvoetballers én kinderen met Down gaan hiertoe de sportieve strijd met elkaar aan. Het toernooi wordt georganiseerd door de Stichting de Upside van Down en de charitatieve MF Foundation. Het toernooi is open voor het publiek.

 

Foto: afbeeldingen uit het boek “De Upside van Down” door Eva Snoijink

Via MF Foundation

 

Zij aan zij met bekende Nederlanders, zoals Bryan Roy, Hans van Breukelen en Bas Westerweel, laten kinderen met Downsyndroom deze middag zien dat ze hun mannetje kunnen staan. ‘Niet alleen op het sportveld, maar ook in het contact met anderen en in de maatschappij’, stelt Monique Abels, mede-oprichtster van de stichting de Upside van Down.

 

Het toernooi heeft als motto “Geef Down De Toekomst” en is één van de activiteiten van de stichting om het imago van kinderen met Down te verbeteren. ‘Want door de uiterlijke kenmerken worden kinderen met Downsyndroom nog te vaak onderschat. Dat terwijl ze met enige ondersteuning maatschappelijk prima kunnen integreren. Bovendien: door hun eigen schoonheid geven ze extra kleur en een ontwapende puurheid mee aan het leven’, aldus Abels.

 

Afbeelding: MF Foundation

 
“Geef Down De Toekomst” is dan ook door de Ajax Foundation met enthousiasme omarmd. ‘We ondersteunen dit positieve initiatief en hebben onze faciliteiten voor deze middag uiteraard ter beschikking gesteld’, aldus Ineke Gielen. ‘Met onze ondersteuning hopen we een positieve bijdrage te leveren aan dit toernooi en het project.’

 

De charitatieve MF Foundation van Myriam en Frank Vogel ondersteunt de stichting De Upside van Down, zowel organisatorisch als financieel. ‘We geloven voor 100% dat een imagoverbetering voor kinderen met Down zal leiden tot meer kansen voor deze kinderen om beter te integreren in de maatschappij. Dat is beter voor de kinderen én voor de maatschappij. Het is onze structurele steun daarom meer dan waard. Sterker nog: ons voorbeeld verdient navolging.’, aldus Frank Vogel.

 

Meer weten?

http://www.deupsidevandown.nl/

http://www.mffoundation.nl

 

Bron: ANP