Ultiem genieten op het water: de SK-Kotter

De zomer is weer present in het leven van menig Glamourlander, en dat moet gevierd worden.  En ach, wat is er nou heerlijker dan in jouw eigen jacht vol luxe en comfort te toasten op het leven? Juist, niets! Een aantal redactieleden van Glamourland zitten in het watersportwereldje en zijn volledig op de hoogte van de ins and outs omtrent de waterstulpjes. Al een aantal jaren viel ons oog op een bedrijf die wel héle leuke jachten maakt. Luxe, comfort en kwaliteit zijn allen vertegenwoordigd en onze redactie viel spontaan om van de fijne prijsjes. Wij houden onze lezers graag op de hoogte van ultiem genieten en presenteren jullie dan ook: de SK-Kotter.

 

Glamourland

Foto: SK-Jachtbouw

 

Sneker-Kotters worden gemaakt door SK-jachtbouw in het nummer één watersportstadje Sneek. Afgelopen zomer vierde de jachtwerf al haar 40-jarig jubileum (ervaring.. check!). SK-Kotters zijn duidelijk jachten waarbij vaarplezier voorop staat. De werf maakt 6 verschillende types SK-boten met het oog op ieders idee van een droomboot. Al lichtelijk nieuwsgierig?

 

De stoere SK-jachten zijn laag gebouwd. Je hebt slechts drie treden nodig om vanuit de salon naar de kombuis en eigenaarshut met badkamer in het voorschip te gaan. Dat karakteristieke waarde hoog in het vaandel staat is overduidelijk: de brede gangboorden zijn hier ook een belangrijk onderdeel van.  Aan boord van een SK-Kotter kun je geheel nonchalant met 2 cocktails in de hand gemakkelijk van voor naar achteren wandelen.

 

Glamourland 2Glamourland 3

Foto’s: SK-Jachtbouw

 

Zo is de SK-Kotter Sedan perfect voor twee personen, plus enkele opstappers. Grote openslaande deuren maken van de salon en kuip één grote leefruimte. In de salon, waar ook de stuurstand is, bieden grote ramen uitzicht over de omgeving, zonder dat je van de bank hoeft op te staan. De zitbank kun je voor jouw gasten in een handomdraai ombouwen tot een tweepersoonsbed. Ook handig wanneer de borrels met vrinden weer eens iets tè gezellig worden!

 

 Glamourland - SK kotter Open kuip

SK Sedan – Foto’s: SK Jachtbouw

 

Door het niveauverschil biedt de SK-AC ruimte voor lange en verre vakanties waarbij de ruime eigenaarshut je een comfortabele nachtrust bezorgt terwijl je gasten in het voorschip verblijven. Je kunt van de sfeer binnen aan boord genieten in de zithoek van de royale salon, of in de knusse dinette bij de kombuis.

 

Glamourland SK Paviljoen

SK-AC – Foto’s: SK Jachtbouw

 

Lekker open varen en toch genoeg comfort aan boord hebben voor een langer verblijf? Dan is de SK-Cabrio precies jouw schip. De SK-Sport heeft geen salon maar een grote open kuip die gemakkelijk kan worden afgedekt met de cabriokap. In het vooronder bieden de eigenaarshut, de badkamer, het toilet (check.. voor de dames!), de eethoek en de kombuis voldoende ruimte voor een aangenaam verblijf aan boord, zelfs voor een langer tripje.

 

Glamourland SK Sport

SK Cabrio – Foto’s: SK jachtbouw

 

En dan? Wij Glamourlanders worden liever niet afgescheept met een assistentje die je constant moet doorsturen of zaken moet navragen. Gelukkig is daar bij deze jachtbouw absoluut geen sprake van: je spreekt direct met directeur-eigenaar Tjerk Tuinstra. Hierdoor kunnen snel beslissingen worden genomen over mogelijke uitvoeringen en prijzen. Wederom ideaal.

 

Glamourland Sportsman

Ook één van onze favorieten, de SK Sportsman – Foto’s: SK Jachtbouw

 

Niet alleen ons zijn deze robuuste parels opgevallen. Zo zijn er inmiddels 120 SK-Kotters gebouwd en 31 SK-Vlets (een sloep-variant). Waaronder in opdracht van de toenmalige directeur van de Rabobank en andere prominenten. Leuk detail: Er werd zelfs een SK-Kotter gedoopt door ex-politicus Hans Wiegel! We moeten zeggen: wij geven ze geen ongelijk.

 

 Glamourland Sk Vlet

SK Vlet – Foto’s: SK Jachtbouw

 

En ach, waarom ook niet: de trotse SK-eigenaren hebben een heuse SK-vereniging opgericht. De liefhebbers komen elk jaar ergens in Nederland met de boten bijeen om gezellig met elkaar te vertoeven.

 

rich-261

Foto: SK Jachtbouw

 

Meer informatie is hier te vinden. Wij van Glamourland hebben de boten gecheckt op luxe, comfort, borrelproof en prijs-kwaliteit en kunnen alleen nog maar concluderen: Verkocht!