Uitreiking Piper-Heidsieck Leading Ladies Awards 2019

Van modeontwerpster en Verenigde Naties afgevaardigde tot pizzabakker, in Sofitel Legend the Grand te Amsterdam zijn de Piper-Heidsieck Leading Ladies Awards wederom uitgereikt. De verkiezing is in het leven geroepen ter ere van vrouwelijke topbestuurders die als voorbeeld fungeren voor andere vrouwen. Drie Nederlandse vrouwen die elk binnen andere domeinen succesvol zijn werden bekroond, verdeeld in de categorieën ‘zakelijk’, ‘maatschappelijk’ en ‘beste nieuwkomer’. Ze ontvingen de prijs in het bijzijn van Nederlandse captains of industry, adel en overig bekend Nederland. Piper-Heidsieck kent de prijzen toe aan vrouwen die zich onderscheiden in expertise, maatschappelijke impact en ondernemerschap. 

Winnares categorie ‘Zakelijk’

In de categorie zakelijk ging de prijs naar Nikkie Plessen. Zij is de leading lady achter de succesvolle (internationale) modelabels als Nikkie, NIK&NIK en Fifth House. Nadat ze op haar 26e besluit te gaan ondernemen volgen enkele jaren later al jaarwinsten die de €5.000.000 voorbij gaan. Hiermee is ze dan ook 1 van de slechts 3 vrouwen uit de Selfmade-miljonair top 100 van Quote. Stilzitten doet ze niet, binnenkort volgt een mannenlijn en blijft ze winkels zo groot als warenhuizen openen. Daarnaast zet Nikkie zich in voor Dance4life.

De andere 2 genomineerden in deze categorie waren Thérèse Boer (De Librije***, Brass Boer, Brass Boer Thuis, vinoloog, wijnmeester, meestergastvrouw, auteur en wijnlijn ‘Kus van Thérèse’) en Annebeth Kroeskop (KNAP Institute, KNAP Clinic en aangesloten bij de NVCG, de drijvende kracht achter de opleiding tot cosmetisch arts).

Winnares categorie ‘Maatschappelijk’

De maatschappelijke prijs werd in ontvangst genomen door Sascha Gabizon. Ze is al 23 jaar directeur van Women Engage for a Common Future. Ze werkt samen met 150 vrouwenorganisaties in 50 landen, en is de afgevaardigde van de Women Major Group van de Verenigde Naties. Ze reist de hele wereld over om vrouwenorganisaties te ondersteunen omtrent milieubeleid en boekt hiermee grote resultaten.

De overige genomineerden in de categorie maatschappelijk waren professor, doctor, ingenieur Charlotte Teunissen (als eerste vrouw in Europa benoemd tot professor in de neurochemie en hoofd Neurochemisch Laboratorium van de Klinische Chemie bij het VUmc. De door haar ontwikkelde bloedtest kan straks worden gebruikt om gemakkelijker op te sporen of een patiënt mogelijk Alzheimer heeft en hiervoor verder onderzocht moet worden) en Babette Porcelijn (initiatiefnemer van ‘Think Big Act Now’, schrijver van het boek De Verborgen Impact, over eco-neutraal leven, het verduurzamen van je levensstijl).

Winnares categorie ‘Beste Nieuwkomer’

De prijs voor de Beste Nieuwkomer werd gewonnen door Manon van Essen. Drie jaar geleden was Manon nog blut, nu heeft ze een miljoenenbusiness. Een gezonde pizza lijkt te mooi om waar te zijn maar Manon heeft deze met haar bedrijf Magioni weten te ontwikkelen. Pizza op basis van groenten met bloemkool, paprika of courgette als bodem. Wereldbekend pizzamerk Dr. Oetker kon haar recepten niet overtreffen en kocht onlangs de meerderheidsaandelen in haar bedrijf. Haar pizza’s liggen internationaal al in vele schappen maar ze is met deze nieuwe samenwerking klaar om overal ter wereld gezond eten plezieriger te maken.

In deze categorie waren de overige genomineerden Freke van Nimwegen (Instock en InstockMarket.nl met de strijd tegen voedselverspilling) en Michelle Wolters (Klup, app voor 50-plussers om op een interactieve manier gelijkgestemden te ontmoeten en activiteiten te ondernemen met elkaar).

Jury
De jury van de Piper-Heidsieck Leading Ladies Awards werd gevormd door Roxanne Pinckers (Piper-Heidsieck Nederland), Anne-Marie van Leggelo (het Etiquettebureau), Sonia gravin Festetics de Tolna (diverse maatschappelijke projecten) en juryvoorzitster Erieke Kuitert (Dutch Global Media).

Honneur
Vrouwen zijn vanaf het eerste begin het karakter achter het wereldberoemde champagnehuis. Van Marie-Antoinette, de koningin van Versailles tot aan Marilyn Monroe: “I wake up each morning to a glass of Piper-Heidsieck, it warms me up.” Ter ere van deze en alle andere sterke vrouwen aan de top zijn de Leading Ladies Awards in het leven geroepen door Piper-Heidsieck en Dutch Global Media. Cheers to all the leading ladies!