Turn on the Lights 2012

Gisteravond was het weer zover. Turn on the Lights: de spectaculaire onthulling van de grootste feestverlichting van Nederland! Dit jaar alweer de 5e editie en inmiddels is het uitgegroeid tot een nog groter evenement dan voorgaande jaren.

 
 


 
 

De Dam in hartje Amsterdam was gisteravond afgeladen met mensen. Iedereen in afwachting van al het spectaculairs wat komen ging. De burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, deed samen met presentatrice Vivienne van den Assem de aftrap door middel van een speech.
 
 

 
 
Theater Tol en Close-Act zorgde voor een 30 minuten durende spectaculaire theatervoorstelling. Hiermee veranderde de Dam in waar openluchttheater. Over de hele Dam, midden in het publiek, er dwars doorheen en zelfs hoog in de lucht, dat is waar het allemaal gebeurde. Grote verlichtte bollen, vlaggen en vogelachtige wezens bewogen zich door het publiek. Een zingende dame in een bijzonder gewaad en een groot gevaarte met hangende engelen en twee mensen op een fiets zweefden hoog boven het publiek. Al met al een bijzondere gewaarwording.
 
 


 
 

Het thema van dit jaar was ‘water’. Met dit thema wordt een link gelegd naar de viering van 400 jaar grachten in Amsterdam in 2013 gemaakt. Daarnaast de samenwerking met Amsterdam Partners en het Amsterdam Light Festival.

 
 


 
 

Na de voorstelling kwam er vuurwerk aan te pas. Waarbij tegelijkertijd de echte Turn of the Lights plaats vond. Zo’n 100.000 lampen werden ontstoken door de Bijenkorf. Met zo’n 675 vierkante meter is daarmee de gevel van het historische Amsterdamse pand van de Bijenkorf compleet verlicht. Nu zullen er zich bij een aantal van jullie vast de vraag opkomen hoe milieubewust dit nu eigenlijk is. Geen zorgen, het mogen dan maar liefst 100.000 lampen zijn, uiteraard wel energiezuinige Led-lampen. De verlichting is nog te bewonderen tot begin januari 2013.

 
 


 
 

Turn on the Lights is een eindejaarsgeschenk van de Bijenkorf aan heel Nederland. Tevens is hiermee het feestseizoen officieel geopend!

 
 


 
 

Na afloop kon er feestelijk late-night geshopt worden in de Bijenkorf. In de Bijenkorf waren verschillende ‘happenings’. Zo werden er kortingen uitgedeeld en toonde Calvin Klein de nieuwste lingerie en heren ondermode tijdens een kleine modeshow. De band Casual Casino voegde er een feestelijk live optreden aan toe.

 

 

 

 

Foto’s: Glamourland.tv