Trend to watch: Superfoods!

Groene rakkers zijn nog nooit zo populair geweest: pakken, die superfoods! Wij van Glamourland zijn fan, maar heb jij al van deze superieure vorm van eten gehoord?! Wetenschappers hebben het er continu over en onze geliefde celebrities kunnen er ook geen genoeg van krijgen. Dat deze vorm van eten hot and happening is, is een feit. Maar wat zijn superfoods nou eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond?

 

Glamourland Super Foods

Bron: Tumblr

 

Het eten van superfoods is een trend die is over komen waaien vanuit Amerika. Je kunt ze al sinds een tijdje kopen in speciale winkels, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden in grote supermarktfilialen. Zelfs het Kruidvat heeft ze sinds vorige week toegevoegd aan hun assortiment! Pakken dus, dat kookschort!

 

Glamourland Super Foods

 Bron: Tumblr

 

Superfoods zijn natuurlijke etenswaren die verrassend veel goede voedingsstoffen bevatten. Ze hebben vaak twaalf of meer bijzondere eigenschappen. Denk aan extra veel vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en ijzer. Ze geven een boost aan je immuunsysteem, zorgen voor een goede stofwisseling, geven je meer energie en beschermen je tegen kanker. Aangezien wij van Glamourland louter gezond en kwaliteit goed eten willen happen, kunnen wij deze nieuwe trend wel waarderen. Maar welke etenswaren vallen nou precies onder de superfoods? Dat zijn onder andere de acai bessen, goji bessen, hennepzaad, chlorella, spirulina, maca, rauwe cacao, maar ook de klassieke groente spinazie.

 

De populariteit van de groene smoothie is waarschijnlijk niemand ontgaan, maar tegenwoordig is het óók heel populair om verschillende soorten superfoods te combineren in een smoothie. Heel handig ook; zo krijg je toch genoeg voedingsstoffen binnen en je kan de smoothie helemaal aanpassen aan jouw eigen smaak. Nog een tip om je standaard smoothie gezonder te maken: strooi er een handje chiazaad door. Shake up the happiness!

 

Glamourland Super Foods

Bron: Tumblr

 

Wij zien enkel voordelen in het eten van deze groene rakkers, maar toch zijn de meningen erover verdeeld. Veel mensen vragen zich af of je niet gewoon voedingssupplementen kan slikken in plaats van je blind te staren op deze superfoods. Wij van Glamourland kunnen hier duidelijk over zijn: ons lichaam wordt stukke blijer van een healthy smoothie dan zo’n akelige pil!