Trend: op deze automerken wordt het meest gezocht

Na een lange periode van onzekerheid beginnen we weer meer uit te geven en groeit de economie. Een inzicht in de digitale leestrends in magazineapp Readly onthult dat Nederlanders de afgelopen maanden maar liefst 39% meer hebben gelezen binnen de autocategorie ten opzichte van vorig jaar. Ook wordt duidelijk op welke automerken het meeste is gezocht.

Readly heeft geanalyseerd welke categorieën in het tweede kwartaal van 2021 de grootste groei van lezers hebben ondervonden. Hieruit blijkt dat het genre auto’s een van de hoogste lezersaantallen heeft gegenereerd. Nederlanders hebben veelal inspiratie en praktische tips in de autotijdschriften opgedaan, op zoek naar hun ideale auto.

Madelein Hiensch, Partnership Manager Nederland bij Readly, geeft aan: “De tijdschriften die worden gelezen onthullen de passies en interesses van het land. Nu reizen en afspreken met familie en vrienden weer op de agenda staan hebben we een golf van lezers voor automagazines gezien. Tijdschriften zijn een enorm populaire route bij het onderzoeken van een mogelijke autoaankoop, ze bieden zowel tips en inspiratie als de meningen van betrouwbare experts.”

 

 

“Nu sommige huishoudens tijdens de pandemie extra hebben gespaard tonen deze leestrends dat auto’s en luxeproducten een populaire keuze lijken te zijn voor het uitgeven ervan nu we weer meer vrijheden ervaren”, aldus Hiensch.

De top 10 meest gezochte automerken op Readly in het tweede kwartaal van 2021:

  1. Porsche
  2. Land Rover
  3. BMW
  4. Mini
  5. Mercedes
  6. Jaguar
  7. Ford
  8. Tesla
  9. Mazda
  10. Peugeot