Toys for rich boys!

“Een auto die kan varen?” Been there, done that! Maar wat te denken van een waterscooter met vier uitklap-wielen die zich kan transformeren tot quad? Maak kennis met de Quadski!

 

Althans, kennis maken, het Amerikaanse bedrijf Gibbs Amphibians kwam alweer zes jaar geleden met een conceptversie op de proppen. Maar binnenkort gaat dit water- en landspeelgoed dan eindelijk in productie en hopen ze eind dit jaar de eerste Quadski’s aan klanten uit te leveren, voor prijzen die beginnen bij 40.000 dollar.

En laten we eerlijk wezen, voor een amfibievoertuig is dat beslist geen wereldschokkend bedrag. De meesten beginnen bij een tonnetje.

 

Met één druk op de knop kan de eenpersoons tobbe zijn wielen in- of uitklappen en de aandrijfkrachten zijn afkomstig van een motorfietsblokje van BMW. Dit viercilinder beestje
levert 175 pk en is gekoppeld aan een gerobotiseerde zesbak. De Quadski kan zowel op het land als op de oceaan snelheden tot 72 km/u halen. Op het water worden de aandrijfkrachten verzorgd door een jetdrive-systeem, vergelijkbaar met dat van een reguliere jetski.

Wij kunnen niet wachten onze bestelling te plaatsen!