Tot aan de sterren èn daar voorbij!

Het moge duidelijk zijn: wij Glamourlanders kijken graag tot de sterren en daar voorbij. Letterlijk. We hebben het ditmaal dus niet over die ene diamant die fonkelt als de helderste ster, maar over een écht tripje naar de ruimte. Je moet wellicht even de aankoop van die ene Vuitton tijdelijk aan de kant schuiven, maar waar een wil is, lijkt tegenwoordig de ruimte te zijn. Het Nederlandse bedrijf Space Expedition Corporation biedt ruimtereizen aan voor particulieren van over heel de wereld. Yes, we kijken dus ook naar jou! De eerste klanten komen nog voornamelijk uit China, de belangrijkste markt op dit moment. Zij vormen the Founder Astronauts Program.

 

Glamourland Space

Foto: Telescope

 

Het prijskaartje valt goddank mee: je kunt al vanaf 80.000 euro een leuk ritje maken. Zo duur kan die knappe BMW op je oprit ook zijn, dus dat lijkt ons prima te doen. Wie denkt dat je lekker lui achterover kunt leunen zoals bij je businessclass reisjes komt echter bedrogen uit: je bent geen passagier, maar een co-piloot. Je zal starten in het Founder Program: een aanbod waar maar 100 mensen aan mee mogen doen. Het is dus uiterst belangrijk om snel te reageren, anders grijp je dubbel en dwars mis.

 

Een ontzettend vervelende bijkomstigheid is dat je vertrekt vanaf Curacao: je zult er dus verplicht een weekje zon, zee en strand aan vast moeten knopen. Hé, is dat even jammer.. Wie deze ontberingen al zullen ondergaan zijn Doutzen Kroes en Armin van Buuren. Als de eerste 100 astronauten zich hebben gemeld, zal in 2015 gekeken worden wie nummer 1 wordt en wie nummer 100 wordt. Ideetje van ons: knoop er een leuke spelshow aan vast, zodat de procedure eerlijk verloopt en niet de rijkste Chinees weer als eerste mag.

 

Verbazingwekkend maar waar: binnen slechts 5 minuten zal je het hoogtepunt van 103 km bereiken. Hierna daal je weer af. Gedurende de volgende 25 seconden word je blootgesteld aan 4G krachten. Na deze eerste heldhaftige missie kun je jezelf inschrijven voor the future Astronaut program: hierbij krijg je onder andere twee overnachtingen in een luxueus hotel, wat het natuurlijk uiterst aantrekkelijk maakt. Nadat je binnen zeven dagen de eerste 40.000 euro hebt overgemaakt, bent je definitief ingeschreven. Drie hoeraatjes!

 

Kan je niet wachten tot 2015? Niet getreurd, je kunt nu al een leuk alternatief reisje maken met het pionier Astronaut Program. Je moet dan echter wel genoegen nemen met een bescheiden hoogtepunt van 61 km. Vertrek is in dit geval vanaf het plaatsje Mojave te Amerika, maar neem van ons aan, dat is géén Curaçao. Heb dus gewoon nog even geduld. In 2018 zal de prijs aanzienlijk gedaald zijn en is het vast ook mogelijk een doodgewoon enkel reisje te boeken. Een laatste wijsheid voor de early adopters onder ons: you only live once, maar als astronaut een stuk korter. Ofwel: geniet ervan!