Topmodel Cindy Crawford blaast 50 kaarsjes uit

De jaren 90 waren hét tijdperk van de topmodellen. De bekendste gezichten waren Cindy Crawford, Claudia Schiffer en Naomi Campbell. Cindy Crawford is een uitzonderlijke vrouw en volledig self-made. Wij van Glamourland kijken terug op haar leven en werk, want dit weekend vierde de Amerikaanse Cindy Crawford alweer haar vijftigste verjaardag!

 

Cindy Crawford Insta

Cindy Crawford vandaag – Foto: Cindy Crawford Instagram

 

Het begon allemaal voor Cindy toen ze in 1982 ontdekt werd op haar zestiende, door een lokale fotograaf op een veld in Illinois. Cindy begon vanaf dat moment te werken voor fotografen uit Chicago en werd tweede in de wedstrijd van Elite Model Management Look of the Year. Ondanks haar succes als schoonheid en model, koos ze toch voor haar studies en begon te studeren aan Harvard, MIT en Northwestern University. Tijdens de studies, werkte ze toch nog regelmatig samen met fotograaf Victor Skrebneski. Lokale klanten zoals department stores en de catwalk in Parijs zorgden voor een inkomen als model en bezorgden haar 200.000 dollar per jaar.

 

Cindy Crawford

Foto: Tumblr

 

In 1985 werd ze op een show van Alaïa Azzedini gespot door een booker van Elite die haar overtuigde om naar New York te verhuizen. Ze kreeg de bijnaam ‘Baby Gia’ door haar olijvenhuid, hoge wenkbrauwen, gevormde jukbeenderen en het schoonheidsvlekje op haar bovenlip. Een vergelijking met de Italiaanse schoonheid Gia Carangi was al snel gemaakt.

 

In 1986 deed ze haar eerste Vogue cover met de fotograaf Richard Avedon. Het schoonheidsvlekje van Cindy Crawford werd haar uithangbord en hielp haar carrière vooruit. Cindy werd het gezicht van vele magazines en van het MTV programma House of Style. Ze werd in 1989 de vriendin van Richard Gere, stond te pronken in Playboy en inspireerde Prince tot zijn lied ‘Cindy C’.

 

De carrière van Mrs Crawford ging verder bergop door haar werk voor Revlon, Halston en haar rol in de clip ‘Freedom’ van George Michael die enkel topmodellen inzette. Cindy tekende steeds grotere deals en werkte samen met Pepsi in een sexy verschijning met een rode Lamborgini. Ze was ook de muze van de Italiaanse designer Gianni Versace, inspireerde vele vrouwen en fascineerde een groot publiek. In 1990 trouwde ze met Randy Gerber met wie ze twee kinderen kreeg die gezegend werden met dezelfde looks als moederlief. Crawford bleef verder werken voor de schoonheidslijn van Pro Activ. Ze had haar eigen lijn in juwelen, interieur en parfum en verscheen nog in magazines zoals V en Redbook.

 

Kids

De kinderen van Cindy – Foto: Instagram Kaia Gerber

 

Over haar eigen carrière zegt Cindy Crawford: “Ik was aan het babysitten, aan het werk, huizen schoonmaken, op het veld aan het werk en dan plots begon ik als model. Ik zag het als een job, niet als een lifestyle. Ik nam het werk heel serieus.”

 

Misschien is dat dan ook de verklaring hoe ze als model zo’n lange carrière heeft kunnen maken. Wij van Glamourland steunen zulke powervrouwen en wensen Crawford nog minstens 50 van zulke bruisende jaren toe!