Top 5: Wie wonen er in ’s werelds duurste optrekjes?

Heb jij je ooit afgevraagd hoe de huizen van de miljardairs op deze wereld eruit zien? Wij van Glamourland hebben de 5 duurste perceeltjes van de wereld voor je op een rijtje gezet. Ontdek je nieuwe stekkie! Aan alle voorzieningen zijn gedacht.

 

1. Antilia, Bombay. Dit optrekje is vernoemd naar een mythisch eiland in de Atlantische Oceaan. Volgens het taxatierapport heeft het een waarde van 1 miljard dollar. Je krijgt er wel iets voor terug; zo heb je zes ondergrondse parkeerverdiepingen, naast de drie helikopterplatforms. Deze wolkenkrabber telt 27 verdiepingen en behoort tot zakenmagnaat Mukesh Ambani, Indiaas rijkste man en tevens de een na rijkste man van Azië. De getrouwde Mukesh heeft slechts 600 personeelsleden in dienst die voor zijn familie van zes personen zorgt.

 

2. Villa Leopolda, Frankrijk. Villa Leopolda, in 2008 gebouwd tegen de kostprijs van 500 miljoen euro, is één van de reeks huizen aan het water die Lily Safra bouwde voor zijn minnaressen. De man had blijkbaar energie voor 10 en hield op deze manier business and pleasure fijn gescheiden. De huidige waarde van dit elegante stulpje is intussen gestegen tot zo’n 890 miljoen euro, aldus onze taxateur.

 

3. Fair Field, New York. Dit landgoed is eigendom van onze Amerikaanse investeerder Ira Rennert en heeft een waarde van 6,5 miljard dollar. Ira houdt wel van een beetje ruimte. Deze 29-slaapkamers accommodatie heeft niet alleen drie exclusieve zwembaden en 39 gewone baden maar ook een eigen elektriciteitscentrale.

 

4. Kensington Palace Garden, Londen. Dit paleisje is in 2008 gekocht voor 222 miljoen dollar en is tegenwoordig 16,5 miljard dollar waard. Een juiste investering. Het behoort tot één van de 3 woningen die staalmagnaat Lakshmi Mittal in de extreem-beveiligde straat in Londen bezit. De straat staat bekend als ‘Billionaires Row’ en buren van mister Mittal zijn onder andere de sultan van Brunei, Roman Abramovich (eigenaar van Chelsea Football Club), de Saudische koninklijke familie, miljardair Leonard Blavatnik en prins William met Kate Middleton. ‘Taj Mittal’ heeft 12 slaapkamers, een zwembad en marmer uit dezelfde groeve als die van de Taj Mahal. Je zult maar een verzameling hebben.

 

5. One Hyde Park, Londen. Sommigen onder ons noemen dit het lelijkste gebouw van Londen. Anderen noemen het de meest chique ontwikkeling die de stad ooit heeft meegemaakt. Jay-Z en Kanye West hebben plannen om er een one-million-dollar feest te organiseren. Businessman -niet geheel zonder smet- Rinat Akhmetov is de trotse eigenaar van een maisonnette met een waarde van 15,4 miljard dollar. Rinat, de rijkste man in Ukraïne, kocht dit exclusieve appartement in 2011 voor 221 miljoen dollar.

 

De woning is verdeeld over 25.000 vierkante meter en is volledig omringd met kogelvrij glas. Doe geen moeite om naar binnen proberen te sluipen, de liften zijn uitgerust met oogscanners. De privébioscoop is prachtig en minstens zo verleidelijk zijn de Rolex Outlet en MacLaren showroom in de lobby. Vergeet ook niet de 24-uurs roomservice van het Mandarin Hotel naast de deur. Mocht je jezelf toch willen voorzien van een eigen maaltijd loop je zo naar Harrods, die zit om de hoek.