Top 5: verrassende steden voor in de meivakantie

Gezellig borrelen op het terras, slenteren door historische straatjes en genieten van een lekker voorjaarszonnetje. Dat zijn voor velen dé ingrediënten voor een geslaagde stedentrip in de meivakantie. Dit zijn volgens Interhome de meest verrassende steden voor jouw volgende stedentrip:

 

1. Granada, Spanje
Hoewel het ’s nachts nog aardig kan afkoelen, geniet je eind april in Andalusië van een heerlijk lenteachtig klimaat. Breng een bezoek aan het wereldberoemde Moorse paleis Alhambra en geniet van Spaanse tapas bij één van de vele restaurantjes in de binnenstad.

 

Glamourland_Granada

 

2. Venetië, Italië
Uiteraard breng je tijdens je stedentrip naar Venetië een bezoek aan de vele grachten en het plein van San Marco. Maar vergeet ook zeker niet kennis te maken met de onbekende spots van deze romantische stad. Je vindt hier bijvoorbeeld de oudste en best bewaarde Joodse wijk van Europa. Stap in de voetsporen van Casanova en maak kennis met de favoriete spots van deze vrouwenversierder of struin over de markt Giudecca.

 

Glamourland_Venetie

 

3. Milaan, Italië
In deze stad draait alles om twee dingen: mode en voetbal. Begin je dag in een klein koffiebarretje met een espresso en een croissant. Flaneer vervolgens door de typische Italiaanse straatjes en geniet van het zonnetje op een bankje in één van de vele parken.

 

Glamourland_Milaan

 

4. Zürich, Zwitserland
Wellicht de meest opvallende bestemming in dit rijtje is Zürich. Inmiddels vliegen diverse low-cost maatschappijen vanuit Nederland naar de Zwitserse stad, waardoor  het makkelijk te bereiken is. Zürich zal je verbazen. Het heeft misschien wel één van de mooiste treinstations van Europa en een wandeling naar het meer van Zürich is een absolute aanrader.

 

Glamourland_Zurich

 

5. Krakau, Polen
Krakau is zonder twijfel dé hotspot van dit moment. Deze levendige stad met haar historische stadshart is het bezoeken dan ook meer dan waard. Je vindt hier veel hippe winkels en restaurants, maar wordt ook terug in de tijd geworpen tijdens een bezoek aan bijvoorbeeld de fabriek van Schindler. Uiteraard mag een dagtrip naar het inrukkwekkende Auschwitz niet ontbreken tijdens een bezoek aan de voormalige hoofdstad van Polen.

 

Glamourland_Krakau

Foto’s: Tumblr